Hirdetés
. Hirdetés

Sávszélesség-növelés lábujjhegyen

|

Információink szerint részleges ADSL sávszélesség-növelést hajt végre február 1-15. között a Magyar Telekom csoport. Az internet szolgáltatókhoz eljuttatott tájékoztatás szerint a fejlesztés csak a 4 Mbit/s-os eléréseket érinti, az ilyen típusú kapcsolatoknál február közepétől 6 Mbit/s-ra nő a sávszélesség.

Hirdetés

A társaság részéről már várható volt ilyen lépés, hiszen a vezetékes üzletág, a T-Com közleménye szerint 2006. január 9-én, január 11-én, valamint január 16-31. között korszerűsítési munkálatokat végez országos ADSL-hálózatán.

A sávszélesség növelése új szolgáltatások indítására illetve kezdetben tesztelésére utal. A 6 MBit-es kapcsolatokkal akár már az internetes televíziózás is realitássá válhat. A cégcsoport részéről már tavaly közölték, hogy 2006 első negyedévében megkezdik az IPTV szolgáltatás tesztelését.

Ezt részben alátámasztja a műszaki fejlesztésekről közzétett közlemény is. Az ügyfél igények minél magasabb színvonalú kiszolgálása és a szolgáltatás minőségének javítása mellett ugyanis a társaság azzal indokolta a korszerűsítési munkálatokat, hogy megfelelő alapot akar teremteni a nagyobb sávszélesség igényű korszerű szolgáltatások bevezetéséhez.

A Magyar Telekom csoport ambíciózus célokat fogalmazott meg 2006-ra a szélessávú elérések számára vonatkozóan, az év végére 600 ezerre kívánják növelni az ADSL csatlakozások számát, a jelenlegi valamivel több mint 300 ezerről.

A társaság ennek érdekében szerződést írt alá az European Investment Bank (EIB) által - a Deutsche Telekom International Finance B.V. közvetítésével - nyújtott hosszútávú, 47,4 milliárd forint összegű hitelről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.