Hirdetés
. Hirdetés

Sebességet vált az SD Express

|

Az SD Associations bejelentette memóriakártyáin a PCIe 4.0 támogatását. Ez jelentős gyorsulást ígér, de nem a közeljövőben, mert időbe telik, míg a gyártók alkalmazzák a szabványt.

Hirdetés

A nagyteljesítményű memóriakártyák világa újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy az SD Association bejelentette a PCIe 4.0 támogatását az SD Express kártyákon. A lépés azt jelenti, hogy az SD kártyák egy szintre kerülhetnek a ma érvényes leggyorsabb memóriakártya-szabványokkal.

Hirdetés

Az SD Express maga nem új, hiszen az SD Association már a PCIe 3.1-et használó 7.0-s változattal bevezette. A 8.0-s specifikációval a szervezet a másodpercenkénti 4 gibabájtos áteresztőképesség elérése érdekében most a két sáv (lane) használata felé lép tovább.

Az új SD Express kártya ránézésre hasonlít majd a meglévő SD kártyákhoz, de belülről a PCIe és az NVMe természetesen komoly változásokat követel. A kártyák kompatibilitást biztosítanak a PCIe 3.0 és PCIe 4, illetve UHS-I sínekkel, így beilleszthetők lesznek számos meglévő drónba és kamerába.

Az SD Express 8.0-cal a nagyteljesítményű memóriakártyák piaca még izgalmasabbá válik, de rövid távú változások nem igazán várhatók. Egyértelmű, hogy a csúcsszintű képi eszközök továbbra is a CompactFlash Association CFexpressét fogják preferálni.

Hosszabb távon az SD Express általánossá válhat a csúcsszintű drónokban, a 360 fokos kamerákban, és számos más olyan olcsóbb eszközben, ami manapság SD kártyát használ. Ahhoz azonban, hogy a gyártók átálljanak az új szabványra, idő kell, úgyhogy egyelőre ne várjunk csodákat a bejelentéstől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.