Hirdetés
. Hirdetés

Segítség a Windows 7-re váltóknak

|

Többek között ingyenes tankönyvvel és egy kompatibilitási weboldallal igyekszik a Microsoft megkönnyíteni a Windows 7-re való átállás.

Hirdetés

A Microsoft fejlesztői a Windows 7 hivatalos blogján bejelentették, hogy elkészültek a Windows 7 Upgrade Advisor legfrissebb verziójával, amely már letölthető a redmondi szoftvercég weboldaláról. A kis segédprogram mindenki számára hasznos lehet, aki az új operációs rendszerre való átállást tervezi. Az alkalmazás ugyanis feltérképezi gépünket, hogy annak hardver és szoftver elemei alkalmasak-e az operációs rendszer kiszolgálására, majd jelez a problémás elemeknél, így pontosan megtudhatjuk, hogy meglévő környezetünk felkészült-e a váltásra, vagy bizonyos műveleteket előtte el kell végeznünk. Legyen szó akár a programok újabb verzióinak beszerzéséről, vagy eszközcseréről.

 

 

windows7-easy.jpg
 

 


A gépünkön futó alkalmazások kompatibilitásában egyébként a frissen elindított Windows 7 Compatibiliy Center is segít, amelynek felületén böngészhetünk a piacon lévő fontosabb programok között. A weboldal adatbázisa meglehetősen bő tapasztalatunk szerint, bár úgy tűnik, hogy a nem kompatibilis programokat egy picit elhallgatja. Magyarán ha valamely számunkra fontos alkalmazás nem szerepel az adatbázisában, az két okból lehet. Vagy nem vitték még fel az adatait, vagy nem kompatibilis. Ellenben ha minden programunk kapcsán zöld jelzést kapunk, akkor bátran tervezgethetjük az átállást Windows 7-re.

 

windows7-compatibility.jpg


Frissített optimális munkakörnyezet

Előbbi két megoldás leginkább az otthoni és a kisvállalati szegmens számára lehet segítség, ám a redmondi szoftvercég a nagyvállalati ügyfeleinek is kedvezett. Megjelent a Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) legfrissebb 2009 R2 kiadása, amely már teljes mértékben együttműködik a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 operációs rendszerekkel. Az optimális munkakörnyezetet biztosító csomagban ugyanis frissítették az XP üzemmód nagyvállalati megfelelőjét, a menedzselhető MED-V virtualizációs megoldást, és az alkalmazás virtualizációs biztosító App-V alkalmazást is. A változásokról bővebben az MDOP hivatalos blogján olvashat.

Az MDOP 2009 R2 csomagot az MDOP előfizetők a Microsoft Volume Licensing oldaláról tölthetik le, míg tesztverziója az MSDN és a TechNet felhasználói számára is elérhető.

Ingyenes deployment tankönyv


A Microsoft TechNet szakértői e mellett összeállítottak egy több mint 400 oldalas tankönyvet, amely meglehetősen részletesen és olvasmányosan írja le, hogy egy nagyobb cégnél miként és hogyan érdemes levezényelni a Windows 7 bevezetését. Az angol nyelvű elektronikus könyvet a szoftvercég munkatársai ingyenesen elérhetővé tették, így az bárki számára letölthető a Microsoft oldaláról (6,5 MB PDF).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.