Hirdetés
. Hirdetés

Sérülékenység-azonosító céget vett a HP

|

A HP felvásárolja a biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó Fortify Software céget.

Hirdetés

A Fortify Software az elmúlt években elsősorban azokkal a megoldásaival vált ismertté a biztonsági piacon, amelyek a szoftverekben található sérülékenységek feltárását és kezelését teszik lehetővé. A cég Fortify 360 nevű terméke a sebezhetőségek felismerésében, azonosításában, a különféle szempontok szerinti priorizálásában és a biztonsági hibák kijavításában nyújt segítséget a fejlesztők számára.

 

 

 

 

A vállalat a sérülékenységek utáni kutatást online, on-demand formában is lehetővé teszi. Ennek révén a fejlesztőknek nem kell különféle auditáló és elemző alkalmazásokat telepíteniük. A programjukat egyszerűn feltöltik a Fortify weboldalára, és egy részletes jelentést kapnak vissza az esetlegesen feltárt biztonsági résekről. A cég megoldásai elsősorban a Java, a PHP és a .Net alapú alkalmazások vizsgálatát támogatják, de a Fortify 360 akár 18 különböző programozási nyelvvel is elboldogul, miközben több mint 400 féle sérülékenységtípus felismerésére képes.

Tavaly a Fortify valamint a HP egy közös fejlesztést végzett, melynek során egy Hybrid 2.0 nevű technológiát dolgoztak ki. Úgy tűnik, hogy a korábbi együttműködés olyan sikeresnek bizonyult, hogy most a HP teljes egészében felvásárolja a korábbi partnerét.

A HP közölte, hogy a Fortify segítségével statikus alkalmazásbiztonsági elemzésekkel tudja kiegészíteni az eddigi, dinamikus szoftvervizsgálatokat. A cég szerint ennek köszönhetően nemcsak akkor derülhet fény a biztonsági hibákra, amikor a szoftvereket a felhasználók már intenzíven használják, hanem a fejlesztési és a minőségellenőrzési fázisokban is hatékonyabban kimutathatóvá válhatnak a sérülékenységek. A HP jelenlegi tervei szerint a Fortify felvásárlásának lezárultakor továbbra is különálló termékenként lesznek elérhetők a bekebelezett vállalat megoldásai, azonban természetesen idővel ezek integrálódni fognak a HP egyes szoftvereibe. Azt egyik cég sem kívánta elárulni, hogy a felvásárlásról szóló megállapodás milyen pénzügyi feltételek mellett született meg.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.