Hirdetés
. Hirdetés

Sikeres a magyar R2D2

|

Újabb díjat nyert a hazai fejlesztésű Holomachine, a térben lebegő, háromdimenziós mozgó képet vetítő készülék.

Hirdetés

Májusban a hazai tervezésű és gyártású Holomachine kapta a budapesti Electro Salon nemzetközi elektronikai, elektrotechnikai és automatizálási szakkiállítás nagydíját. A készülék 2006-ban már elnyerte a GÉNIUSZ Nemzetközi Találmányi Vásár díját, valamint a Feltalálók Egyesületei Nemzetközi Szövetségének (IFIA) aranyérmét is. A Holomachine nem más, mint egy térben lebegő eszköz,amely háromdimenziós mozgó képet vetít a nézők elé. A berendezés a kézenfekvő felhasználási területek (reklámozás, kiállítások, bemutatók) mellett az oktatásban is alkalmazható, ahol a pedagógusoknak egyre nagyobb problémát jelent a tanulók figyelmének a lekötése.

A Holomachine lelke egy speciális görbületű tükör, amely a merevlemezen tárolt és onnan vetített mozgó képet a készülék előtt mintegy 60 centiméterre, térben jeleníti meg, különleges szemüveg vagy egyéb segédeszköz használata nélkül. Az optikai egység másik fontos eleme az antireflexiós (tükröződésmentes) homloküveg, amely sötét háttér biztosításával a néző figyelmét kizárólag a vetített képre tereli.

holo.jpg
EU-robot a Millenáris Parkban, a Holomachine kivetítővel

Az egység egy tévékészülékhez hasonlóan távirányítóval működtethető, emellett a memóriaegysége az interneten keresztül is feltölthető a kívánt képanyaggal. Szintén távoli hozzáféréssel frissíthető és ellenőrizhető az eszköz belsejében működő számítógép, így egyetlen központból korlátlan számú berendezés működése felügyelhető.

A készülék 3 éves fejlesztés eredménye, amelyből a legtöbb időt a speciális tükör gyártási technológiának kikísérletezése vette igénybe. Több sikeretlen próbálkozás után végül magyar szakemberek találták meg a különleges precizitású felület kialakításának módját. Az elektronikai rész tervezője és gyártója is magyar, a számítógép-elemeket és nagy fényerejű vetítőt magába foglaló képalkotó egység a székesfehérvári Albacompnál készül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.