Hirdetés
. Hirdetés

Sikeres hetet zárt a magyar vírusirtó

|

A VirusBuster néhány napon belül egy Virus Bulletin valamint egy ICSA Labs elismerést is bezsebelt.

Hirdetés

Legutóbbi összehasonlító tesztjében a Virus Bulletin a Windows Vista Business Edition SP2 platformon futó kártevővédelmi megoldásokat vizsgálta. A világ minden tájáról jelentkező cégek összesen félszáznál több terméket állítottak „rajthoz”. Amellett, hogy a teszten a VirusBuster benevezett szoftvere, a VirusBuster Professional 6.2.54 sikerrel szerepelt, a magyar vállalat technológiája is helytállt, ugyanis több eredményes vizsgázó a VirusBuster antivírus motorjára alapozta termékét.

 

 



A Virus Bulletin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, és vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat. A tesztekben azt vizsgálják, hogy milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, és nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött. Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer a felhasználó által indított és az automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad.

A VirusBuster Professional egy másik, gyártófüggetlen tesztelő szervezet, az ICSA Labs "Anti-Virus Desktop/Server v4.0 felismerési tanúsítványát" is kiérdemelte. Az ICSA Labs az amerikai Verizon Business önállóan működő részlege, amely immár húsz esztendeje foglalkozik termékminősítéssel. Az évek során a laboratórium a világ vezető fejlesztőcégeinek több száz informatikai biztonsági termékét, megoldását vizsgálta be.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.