Hirdetés
. Hirdetés

Skype-pal erősít a Facebook

|

Röviddel azután, hogy elindult a Google+ szolgáltatás, a Facebook bejelentette, hogy Skype videóhívásokat lehet majd indítani oldaláról.

Hirdetés

Mark Zuckenberg
Mark Zuckenberg

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg szerdán jelentette be, hogy a Facebook felhasználók a közösségi oldalról indíthatnak Skype videóhívásokat. A hívást egyetlen kattintással lehet majd kezdeményezni, ha a hívott félnek nincs még letöltve a hívás lebonyolításához szükséges böngésző kiegészítő, akkor egy ablak ugrik fel, melyben letöltheti azt - a letöltés 10-20 másodpercet vesz igénybe. A vdeóhívás a nagy böngészőkben - Internet Explorer, Firefox, Google Chrome - és a nagy platformokon - Windows és Mac - működik, a http://www.facebook.com/videocalling oldalon érhető el.

A vezérigazgató szerint hasonló szolgáltatások indítása a jövőben még várható, ám egyelőre csak a számítógépek közötti hanghívásról derült ki, hogy a bevezetendő lehetőségek között van.

Mark Zuckenberg szerint a Facebooknak jelenleg rekordszámú, 750 millió felhasználója van. A vezető azt is ismertette, hogy a jövőben a növekedést nem a felhasználók számával, hanem a megosztott tartalmak mennyiségével illusztrálják: jelenleg naponta 4 milliárd dolgot osztanak meg a felhasználók. Az új szolgáltatás egyértelműen a nemrég Microsoft által megvásárolt Skype felhasználóinak számát duzzasztja majd fel: jelenleg egyelőre 145 millióan használják rendszeresen az internet telefonálási szolgáltatást. Ám az igazi nyertes a Microsoft lehet: hiszen ő egyszerre a Facebook 1,6 százalékának és a Skype tulajdonosa.

A több hónapja előkészített új szolgáltatás bejelentésével azért sietett a Facebook, mert a Google nemrég indította el Google+ néven a közösségi oldalát - ez jelenleg zárt, béta tesztelői fázisban van -, ahol csoportos videóhívási lehetőség is létezik, Hangouts néven. Facebookos Skype videóhívásra egyelőre csak két felhasználó között van lehetőség. Tony Bates, a Skype ügyvezető igazgatója szerint ezzel semmit sem veszítenek, mert a videóhívások nagy része amúgy is két ember között zajlik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.