Hirdetés
. Hirdetés

Smartmobil - így alakul át világunk

|

Másképp intézzük pénzügyeinket, eltűnik az egészségügy a mobiltelefonok miatt - sőt, utóbbiak is elveszthetik ma ismert formáikat. A Smartmobil konferencián jártunk.

Hirdetés

Noha a jövő az az emberiség nagy részének fantáziáját megmozgatja, a 21. század embere gyakran még azzal sincsen tisztában, milyen lehetőségei vannak a mában. Hazánkban sokaknak – elsősorban az elmaradott régiókban élőknek és az időseknek - még a bankkártyás fizetés is űrtechnológiának tűnik, holott hamarosan okostelefonjaink teljesen kiválthatják a plasztiklapocskákat. Többek között erről is szó esett a Smartmobil konferencián, ahol négy teremben igyekeztek választ keresni a feszesre húzott, 10-20 perces előadások során arra, hogy hol vannak a jelen mobil lehetőségeinek határai, és mennyire tolódnak azok ki a (közel)jövőben.

Az egyik legérdekesebb ötlet nyilvános elismerést is kapott. Az IBlueOpen elnevezésű magyar fejlesztésű applikáció lett a legjobb startup ötlet a hazai és nemzetközi tőkebefektetőkből álló szakmai zsűri szavazatai alapján. A megmérettetésen részt vevő fejlesztések az okostelefon felhasználási lehetőségeinek igen széles skáláját reprezentálták: a mobillal irányítható mini játékhelikoptertől, a nyelvtanuló alkalmazáson keresztül az útnyilvántartó szolgáltatásig számos érdekesség került színpadra. IBlueOpen elnevezésű bluetooth-os záralkalmazás segítségével a speciális, például garázsajtókon használt elektromos zárak egyszerűen, okostelefon segítségével zárhatók-nyithatók. A rendszer továbbá alkalmas arra is, hogy járművünk – gépkocsi, motorkerékpár – immobilizerét is feloldja megfelelő „betanítás” után.

Smartmobil
Az idei, közel ezer résztvevővel zajlott esemény kiemelt célja az volt, hogy Budapestre irányítsa a nemzetközi startup kockázati tőke figyelmét, és ezzel lökést adjon a hazai mobiltechnológiai fejlesztő közegnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.