Hirdetés
. Hirdetés

Sok a kalóz navigációs rendszer

|

Jó eredményekkel, de mégsem boldogan ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját az LCP Systems.

Hirdetés

Tarthatatlan a helyzet a navigációs rendszerek hazai piacán: vannak cégek, amelyek nyíltan hirdetik, hogy feltört navigációs szoftvert telepítenek mobil eszközökre - mondta Hegedűs Viktor, az LCP Systems ügyvezetője a cég ötödik születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A legális vállalkozások úgy vehetik fel a versenyt, hogy a szoftverek mellé plusz szolgáltatásokat kínálnak, ám ha egy lopott szoftvert az eredeti árának töredékéért értékesítenek, akkor reménytelen a harc. Ezért a bűnüldöző szerveknek is határozottabban kell kezelniük ezt a kérdést - tette hozzá.

Az LCP 7,8 milliárd forintos forgalommal zárta a tavalyi évet, idénre 10-15 százalékos bővülést terveznek. Érezhető, hogy a magyarországi piac visszaesett és valószínűleg idén először fog előfordulni az a helyzet, hogy az export meghaladja a belföldi forgalmat. Míg tavaly az árbevétel 55 százaléka a hazai piacról származott, idén ez az arány várhatóan 40 százalékra fog csökkenni - tette hozzá Hegedűs Viktor.

A tájékoztatón Zuggó Balázs, a Blaupunkt üzletágvezetője elmondta: a cég a berlini IFA szakkiállításon saját fejlesztésű navigációs eszközöket fog bemutatni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.