Hirdetés
. Hirdetés

Sok minden változhat az e-autókkal

|

A Siemens a RACE projekt keretében már fejleszti a jövő villamos autóinak technológiáját.

Hirdetés

Több mint egy évvel ezelőtt már írtunk arról, hogy az internet szépen lassan a műszerfalakba költözik. Az azóta eltelt idő e szempontból viszonylag csendesen telt, ám elképzelhető, hogy a nemrégiben indult RACE (Robust and Reliant Automotive Computing Environment for Future eCars) három éves projektjének a végén egy piacképes prototípus ötlete s megvalósulhat. A fejlesztéseket a német szövetségi gazdasági és technológiai minisztérium támogatja és például a Siemens is részt vesz benne. A fejlesztés főként szoftverfejlesztés, amely a szórakoztató és navigációs alrendszereket egyaránt érinti.

 



A fejlett parkolássegítő és sávtartó asszisztens csak az egyszerűbb példák arra, hogy milyen eredményeket lehet elérni, amelyhez a net behálózásával a külső rendszerekkel való kommunikáció is betársulhat, illetve később akár önműködő autók is megjelenhetnek.

A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.