Hirdetés
. Hirdetés

Sokan nem ismerik a vírusirtójukat

|

Egy friss kutatás szerint a magyarok jelentős része azt sem tudja, milyen víruskereső fut a számítógépén.

Hirdetés

Az ESET megbízásából készített friss, 1000 fő megkérdezésén alapuló NRC felmérés szerint a heti rendszerességgel internetező felnőttek több mint fele gondosan frissíti, és az értesítéseknek megfelelően karbantartja a számítógépére telepített vírusirtó szoftvert. Megközelítőleg harmaduk azonban ugyan tisztában van a szoftver nevével, de nem foglalkozik a frissítésekkel, 16 százalékuk pedig a számítógépe biztonságáért felelős program nevét sem tudja.

 



A vírusirtó szoftver karbantartásával kapcsolatban leginkább a nemek között mutatkozik eltérés: több mint 20 százalékkal több férfi figyel oda a beállításokra, mint nő, mialatt az internetező nők majdnem negyede vallotta azt, hogy semmit sem tud a vírusirtójáról.

„A legrosszabb, hogy a mai kártevők célja már nem a rombolás, hanem a pénzszerzés. Így a fertőzött gépek tulajdonosai sokszor észre sem veszik a támadást, mialatt az internetes bűnözők távolról ellopják hitelkártya adataikat, vagy levélszemét küldésére használják fel a számítógépüket” - figyelmeztet Kiss Zoltán Gergő, az ESET szakértője, aki szerint a védekezés első lépése, hogy megtanuljuk használni vírusirtó szoftverünket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.