Hirdetés
. Hirdetés

Sokoldalú webes dokumentumkezelő a CNW-től

|

A vállalat projektzáró konferencián mutatta be uniós pályázati támogatással készülő NetRegisterX alkalmazását, amelyet szolgáltatásként is kínálni fog.

Hirdetés

Az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programja keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, közel 50 millió forintos támogatással megvalósuló projekt jelentős mérföldkőhöz ért - mondta Mészáros Tamás, a CNW Zrt. értékesítési igazgatója a keddi rendezvényen. - A szoftverfejlesztés és -tesztelés szakaszát lezártuk, jelenleg az elkészült dokumentumkezelő alkalmazás szeptemberi piaci megjelenését készítjük elő.

A NetRegisterX az IBM XPages alkalmazásfejlesztő platformján készült, amely Java alapú, így lehetővé teszi a webes és mobil alkalmazások böngészőből történő elérését a legkülönbözőbb operációs rendszereken és digitális eszközökön - PC-ken, táblagépeken és különböző mobil eszközökön. A dokumentumkezelő használatához így gyakorlatilag csak egy vékonykliens szükséges.

- Webes felületű, teljes körű funkcionalitással bíró, tanúsított dokumentumkezelő alkalmazásunk legnagyobb újdonsága, hogy ötvözi a dobozos termékek és az egyedi igények szerint készült fejlesztések előnyeit - emelte ki előadásában Keserű András, a CNW Zrt. fejlesztési üzletágának vezetője. - A NetRegisterX kezelőfelülete teljes mértékben testre szabható és a felhasználó szervezet arculatához illeszthető, integrálható a vállalati portállal, és a különböző szakrendszerekkel többféle módon, webszolgáltatásokon keresztül, adatbázis szintjén, illetve az adatok automatikus importálása-exportálása révén is összekapcsolható. Dokumentumkezelőnk a vállalati címtárral is integrálható, ami a valódi egypontos bejelentkezés kényelmét és biztonságát kínálja a felhasználónak.

A NetRegisterX modulonként, funkcionális alapegységekből építkezve, rugalmasan konfigurálható, így a szervezet meglévő folyamatai pontosan leképezhetők benne. Felületén a felhasználó további beállításokat végezhet, amelyek még hatékonyabbá teszik a napi munkát. A CNW dokumentumkezelő megoldása ennek köszönhetően rendkívül széles körben alkalmazható az iratkezeléstől és ügyintézéstől kezdve a szerződések, határozatok, szabályzatok és projektek nyilvántartásán át a beszerzés- és számlaengedélyezésig, a vállalati tudásmenedzsmentig, gyakorlatilag az összes területen, az adminisztrációtól kezdve az értékesítésen és marketingen át az ügyfélszolgálatig és a humánerőforrás-kezelésig. A felhasználói jogosultságok és a dokumentumok felhasználását szabályozó (DRM) jogok kezelésével, valamint a dokumentumokkal végzett műveletek naplózásával a NetRegisterX biztonsági funkciói a szervezet adatkezelő folyamatainak auditálását is megkönnyítik.

A CNW közel másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik a dokumentumkezelés területén. A NetRegister első verziója 1997-ben jelent meg, és a rá következő években nemcsak a verseny-, hanem a közszférában is széles felhasználói táborra talált. A rendszer tanúsítására a BM-IHM-NKÖM 24/2006 számú rendelete alapján még ugyanabban az évben sor került. A NetRegister funkciói ezt követően a folyamatkezelés, valamint a vállalatirányítási és más szakrendszerekkel történő integrációs lehetőségek terén bővült.

- Felmérésünk szerint a hazai vállalatok 55 százalékánál folyamatosan nő a felhasznált papírmennyiség, a megkérdezettek csupán 7,5 százaléka mondta azt, hogy valamely tartalomkezelő megoldás bevezetésével sikerült megfordítania ezt a trendet - mutatott rá Mészáros Tamás. - Azok a vállalatok, amelyek ezt még nem tették meg, elsősorban az erőforrások hiányára hivatkoznak. Ezért fontos, hogy a leendő ECM rendszer a lehető legkisebb beruházással, az IT infrastruktúra meglévő elemeinek felhasználásával, lépésről lépésre haladva, de a dokumentumok teljes életciklusát felölelő, világos koncepció mentén valósulhasson meg. A NetRegisterX technológiája és konfigurálhatósága által ezt a szemléletet ülteti a gyakorlatba.

A CNW azt is tervezi, hogy a szeptemberben megjelenő webes dokumentumkezelő alkalmazást a későbbiekben felhő alapú szolgáltatásként is kínálni fogja, ami még inkább leegyszerűsíti majd a NetRegisterX használatba vételét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.