Hirdetés
. Hirdetés

Sokszor hiába riaszt a vírusirtó

|

Több mint egymillió magyar internetező sok esetben azt hiszi, hogy okosabb a vírusvédelmi alkalmazásánál.

Hirdetés

Az ESET megbízásából készült NRC kutatás bizonyította azon vélekedést, mely szerint a magyar felhasználók jelentős része nem veszi komolyan a vírusirtó szoftverek jelzéseit, így önként és tudatosan fertőzi meg a számítógépét. A felmérés eredményei szerint a magyar internetezők egynegyede a vírusirtó szoftverének riasztása ellenére is végignéz egy fertőzött weboldalt, ha annak tartalma érdekli.

 

 



A férfiak 15 százaléka ezenkívül ki is kapcsolja vírusirtóját, hogy el tudjon indítani egy fájlt, amit a biztonsági szoftver fertőzöttnek jelzett, míg a nőknek 6 százaléka tesz így. Különösen veszélyeztetettek a fiatalok. A 18-29 évesek 17 százaléka szokta kikapcsolni a vírusirtóját azért, hogy fertőzött fájlokat tudjon elindítani, 12 százalékuk pedig azért, hogy  fertőzött weboldalakat látogathasson.

„A vírusok készítői kihasználják az emberi kíváncsiságot és a monitor előtt ülő felhasználók téves biztonságérzetét. A felmérésünkből az is kiderült, hogy a legnagyobb veszélynek pont a tapasztaltabb internetezők vannak kitéve. Ők azok, akik tévesen azt gondolják, hogy könnyedén tudják kezelni a veszélyeket” - mondja Kiss Zoltán Gergő, az ESET hazai képviseletének vezető tanácsadója, aki szerint a megfelelő számítógépes védelem alkalmazása mellett a felhasználóknak a felelősségteljes internet használatra is törekednie kellene.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.