Hirdetés
. Hirdetés

Soron kívül javít a Microsoft

|

Rendkívüli foltozást kap az Internet Explorer 6-os és 7-es verziója.

Hirdetés

A Microsoft rendkívüli hibajavítást ad ki böngészőjéhez, amely az Internet Explorer 6-os és 7-es verziójában található iepeers.dll memória- és objektumkezelési rését foltozza be. A javítással nem akartak várni a következő esedékes patch keddjükig, mivel a sérülékenység meglehetősen veszélyes. Jogosulatlan hozzáférésre, valamint távoli kódfuttatásra ad lehetőséget, amely hibára utazó kártékony kódot tartalmazó oldalak már megjelentek az interneten.

 

 

ie-hiba.jpg


Az érintett hibát március 9-én jelezte a redmondi szoftvercég a felhasználói számára, s ugyan kiadtak már böngészőjükhöz korábban egy gyorsjavítást, jelezték, hogy elképzelhető a rendkívüli foltozás is. Utóbbit egyébként ritkán teszi meg a Microsoft, legutóbb hasonló eset januárban történt, amikor soron kívül szintén az Internet Explorer egyik (a Google elleni támadások alapjául szolgáló) sérülékenységét orvosolták.

A Microsoft tájékoztatása szerint a Windows Update szolgáltatásán keresztül az Internet Explorer 6-os és 7-es verziójához fog érkezni a rendkívüli javítás, míg az Internet Explorer 8 nem érintett. Illetve mivel a redmondi szoftvercég mérnökeinek az elmondása alapján a frissítés további 9 nem támadott foltozást is tartalmaz, elképzelhető, hogy bizonyos esetükben legújabb böngészőjüket is frissíteni kell majd.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.