Hirdetés
. Hirdetés

SSD: tömeges elterjedés 2012-ben

|

Népautó helyett népmemória - a merevlemezek leváltására született SSD 2012-ben tömegesen elterjed.

Hirdetés

Kingston SSD
Kingston SSD

A Kingston Technology nyilvánosságra hozta a 2012-es évre vonatkozó, memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit és várható trendjeit, a vállalat elnöke és egyben társalapítója, John Tu tolmácsolásával. Eszerint az SSD-alapú tárolás fordulóponthoz érkezett – 2011-ben a mozgóalkatrész nélküli meghajtók eladási rátái folyamatosan növekedtek. Az SSD már nem felsőkategóriás, hanem alapvető fontosságú fejlesztésnek számít. A gyártók erőfeszítései várhatóan meghozzák az áttörést, a bűvös 1 USD/GB-os szint elérését az SSD piacon, amint arról mi is írtunk.

A tavaly őszi thaiföldi árvízkatasztrófa a merevlemez-meghajtók piacát is komolyan érintette, ami várhatóan 2012 első felében még éreztetni fogja hatását. Így növeli a számítógépgyártók – különösen az ultrabookgyártók – SSD-igényét. Emiatt pedig a vállalati szektorban is intenzívebb átrendeződésre lehet számítani a megbízhatóbb, hosszabb távú befektetési megoldások irányába. Mivel az SSD magasabb befektetési megtérülést fog jelenteni a teljesítmény és a tartósság terén, a vállalatok számára az SSD válik majd a legjobb fejlesztési lehetőséggé régi rendszereik fejlesztése és felújítása kapcsán. 2012 második felében tanúi lehetünk majd egy fordulópontnak az SSD tömeges alkalmazása terén.

A táblagépek és ultrabookok tárolási dilemmái
Az előrejelzések szerint a tabletek globális forgalma 2015 végére eléri a 326,3 milliós darabszámot. A nagyfelbontású tartalmak mobileszközökön történő használatának terjedése felkelti az igényt a kiegészítő tárhelyek iránt. Azon fogyasztóknak, akiknek táblagépei nem tartalmaznak a tárhely növelésére alkalmas kártyameghajtókat, már most tárolási korlátokkal kell szembesülniük. Ez a probléma új igényt teremtett a vezeték nélküli tárhelynövelő eszközök, mint például a Kingston Wi-Drive iránt. Ezek az eszközök nem csupán az adatok tárolásának és elérésének egyszerű, vezeték nélküli módját kínálják, hanem média megosztást is lehetővé tesznek egyszerre akár több felhasználóval.

Kingston HyperX memóriamodulok
Kingston HyperX memóriamodulok

Nagy teljesítményű memóriák
A Jon Peddie Research szerint a játékok megszállottjainak kifejlesztett hardverek világpiaca 2012-ben 6%-kal fog növekedni, és eléri a 34 milliárd USD forgalmat. Ez a tendencia már most is érződik: az EMEA-térségben a HyperX nagy teljesítményű memóriatermékek forgalma 60%-kal nőtt 2011-ben.

Az Intel X79 processzorának megjelenése a piacon tapasztalható memóriaigények új, magasabb szintjét jelzi. Különösen a négycsatornás technológia kapacitása miatt számíthatunk arra, hogy a JEDEC hivatalossá teszi az 1600 MHz-es órajelet 2012-ben, ez pedig azt jelenti, hogy több felhasználó dönt majd a fejlesztés mellett. Az idei évben várhatóan átlagossá válik a 4 GB-os átlagos memóriakapacitás.

Az adatvesztés elkerülése és az adatbiztonság feltételei
A Ponemon Institute és a Kingston Technology által nemrégiben végzett felmérés igazolta, hogy a vállalatok szükségét érzik a biztonságosabb USB-termékek és irányelvek bevezetésének. Mindazonáltal nem alkotnak megfelelő biztonsági stratégiákat az USB-eszközökre vonatkozóan és nem helyeznek kellő hangsúlyt az adatvédelmi házirendek betartatására.

A biztonságos USB-eszközök a megoldásnak csak egy részét jelentik. Létfontosságú a végpontok biztonsága, a bevált gyakorlatoknak megfelelő házirendek és eljárások bevezetése, valamint a személyzet oktatása. Az adatvesztés elkerülése a szervezetek számára 2012-ben csak akkor lehetséges, ha megvalósítják és szigorúan betartatják a technológia, a megfelelőség és a helyes magatartás biztonsági háromszögét.

Szerverek
A Gartner 7 százalékos növekedést jósol a szerverpiacon, és még ennél is nagyobb, 22 százalékos bővülést vár Kelet-Európában ezen a téren. A Kingston úgy látja, a szervezetek a hagyományos OEM szerver-forgalmazóktól beszerezhető megoldások helyett egyre inkább a saját igények szerint összeállítható szerverek felé fordulnak. Az SSD egyre nagyobb teret fog nyerni a szerverek és az adatközpontok piacán, és elkezdi leváltani az előzőleg használt HDD-ket. Az energiahatékonyság és teljesítményoptimalizálás iránti igények következtében ebben a szektorban várhatóan az SSD minősül a legfontosabb beruházásnak a 2012-es évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.