Hirdetés
. Hirdetés

Stabilan teljesített a Vodafone Magyarország

|

A Vodafone bevétele 0,2 százalékkal csökkent a márciusban zárt pénzügyi évben. A kedvezőtlen gazdasági környezetben Beck György elégedett a cég teljesítményével.

Hirdetés

A brit Vodafone Group tegnapi közleménye szerint a csoport a 2007-es 6,6 milliárd fonthoz képest tavaly csak 3,08 milliárd font (körülbelül 978 milliárd forint) adózott eredményt ért el 2008-as pénzügyi évében. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy a Vodafone spanyol, török vagy ghánai érdekeltségeinek értékcsökkenése miatt a társaság 5,9 milliárd font leírásra kényszerült, de a fő Vodafone-üzletág, a mobilszolgáltatás teljesítményét mutató üzemi eredmény 10 százalékkal 14,5 milliárd fontra emelkedett 2008-ban. A csoport árbevétele a Közép-Európát és Afrikát magába foglaló régióban 11,2 százalékkal növekedett.

A Vodafone Magyarország bevétele a március végén zárt 2008-as pénzügyi évben 0,2 százalékkal csökkent, miközben piaci részesedése az aktív ügyfelek körében 0,37 százalékkal nőtt. A társaság teljes, adatforgalomból származó bevétele éves szinten 56,5 százalékkal növekedett, percdíjakból származó teljes bevétele a bázishoz képest 11 százalékkal emelkedett. A Vodafone korábban közölte, hogy a pénzügyi évben szolgáltatási árbevétele 0,4 százalékkal bővült az azt megelőző időszakban elért több mint 140 milliárd forinthoz képest.

Március végén a magyar piacon 10,802 millió aktív, forgalmat generáló ügyfele volt a három mobil szolgáltatónak, amiből a Vodafone 21,91 százalékkal részesedett. A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint március végén 542 ezerre emelkedett Magyarországon a mobilinternet-előfizetők száma, a forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján a Vodafone részesedése 25,37 százalék volt.

A Vodafone közleménye idézi Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját, aki kifejtette: elégedett a cég teljesítményével, különösen azért, mert nehéz gazdasági környezetben dolgoztak. Hozzátette, a pénzügyi eredmények a Vodafone Magyarország erősödését mutatják. Mindez egybecseng a másik két hazai szolgáltató eredményeivel és prognózisával - a Pannon és a T-Mobile is nemrégiben hozta nyilvánosságra enyhe bevételcsökkenésről és változatlan célkitűzésekről szóló első negyedéves beszámoját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.