Hirdetés
. Hirdetés

Az utódjait keresi a Google

|

A garázscégből lett keresőóriás a kicsik felé fordul. Egy év alatt 100 millió dollárt szeretnének befektetni.

Hirdetés

A Google megalapította a saját kockázati befektető cégét, amellyel a kezdő informatikai vállalkozásoknak igyekszik segítséget nyújtani, hogy azok idővel egy gazdaságilag is sikeres cégé váljanak. A Google Ventures mondhatni nem rendelkezik rossz ajánlólevéllel ehhez, hiszen ma majd minden start-up cég a garázscégből lett keresőóriást tekinti példaképének, aki most szeretné átadni az általa megszerzett tudást.

Ám ami talán fontosabb, a szakmai tanácsadáson túl tökével is segítik a sikerre ítélt kis vállalkozásokat. Habár a Google egyelőre még nem közölt számokat, a Wall Street Journal információi szerint 100 millió dollárt szeretnének befektetni az elkövetkező 12 hónapban. Az általuk leírtak szerint leginkább kezdő internetes, hardver- és szoftverfejlesztő, biotechnológiai, környezetvédelmi és egészségügyi cégekbe fektetnének első kőrben. Vállalkozásokként maximum 500 ezer dollárral a Business Week információi szerint.

 

 

googleventures.jpg


"Biztosak vagyunk abban, hogy vannak hatalmas potenciájú kis cégek, akiknek segíthetünk, ösztönözve őket arra, hogy egy idővel sikeres üzleti vállalkozásokká váljanak" - olvasható Rich Minter és Bill Maris, a Google Ventures vezetőinek a blogjában.

A BBC információi szerint egyébiránt nagy szükség van jelenleg a kockázati befektetőkre, hiszen az Egyesült Államokbeli Venture Capital Association adatai szerint 2007 óta a befektetések 71 százalékkal visszaestek. A brit lapnak nyilatkozó Richard Anton befektető szerint ráadásul félő, hogy a Google az európai start-up cégekre kevesebb figyelmet fog szentelni, mint az amerikai társaikra. Elmondása szerint ugyanis még a válság megjelenése előtt az amerikai kockázati befektetők 30 milliárd dollár értékű éves start-up cégeknek szánt támogatásából Európába csak 5 milliárd dollár jutott.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.