Hirdetés
. Hirdetés

SUU12: nyert a szuperszenzor

|

Megkezdődött a tavaszt startup szezon. Az első díjazott az Optoforce három dimenziós erőmérő eszköze.

Hirdetés

Az immár ötödik alkalommal megrendezett Startup Underground (SUU12) konferencián a szervezők idén olyan előadásokkal és workshopokkal bővítették a programot, amelyeken az érdeklődők betekintést nyerhettek a nemzetközi trendekbe is. Persze a legnagyobb érdeklődés a versenyt övezte, amelyen a benevezett 63 startup közül az előzetesen kiválasztott 8 döntős kiválasztása után az Optoforce vihette haza az első díjat.

 



A Pázmány Péter Katolikus Egyetem robotikai tanszékének munkatársai egy három dimenziós erőmérő eszközt fejlesztettek, amely nem csak az erő mértékét, hanem annak irányát is képes meghatározni, valamint olyan érzékeny, hogy akár egy tollpihe érintésének hatásait is pontosan meg tudja mérni. A versenyen bemutatott szenzor 12 milliméteres prototípusa a fejlesztők szerint tovább miniatürizálható és akár mobiltelefonokba is beépíthető lesz hamarosan.

A többi helyezettről és magáról a konferenciáról testvéroldalunk, a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.