Hirdetés
. Hirdetés

Svájci bicskák androidosoknak

|

Egy tucat olyan, termelékenységet javító widgetet gyűjtöttünk össze, amit valóban érdemes mobilunk kezdőoldalára költöztetni.

Hirdetés

Manapság már több millió androidos eszköz közül válogathatunk a Google Play áruházában, de ezek többsége - bármit állítson is a leírásuk - teljesen hasznavehetetlen, csak arra jó, hogy a képernyőfelületet foglalja, és lassítsa mobilt. Léteznek azonban olyanok, amelyek valóban megkönnyítik az életünket, és hatékonyabbá teszik a munkánkat - most ezekből nyújtunk át egy csokrot. Tizenkét androidos widgetet ajánlunk, vagyis olyan modult, ami valós időben futva és a mobil kezdőképernyőjére helyezve praktikus funkciókat hoz kézközelbe. Bár nem garantáljuk, hogy az összes passzol a munkastílusunkhoz, egy próbát valamennyi megér: többségük ingyenes vagy nagyon olcsó, és biztos, hogy találunk köztük olyat, amit hosszabb távon is megtartunk mobilunkon.


Google Keep: A Google Keep a legjobb androidos eszköz jegyzetek és listák elkészítésére. Kényelmesen tudunk végigzongorázni rajta a feljegyzéseinken, és azt is szabályozhatjuk, hogy az összes feljegyzést látnia akarjuk-e, vagy csak azokat, amelyek egy meghatározott címkéhez kapcsolódnak. A könnyebb eligazodás kedvéért az androidos modul megjeleníti minden feljegyzés első néhány sorát, és

egyetlen koppintással megnyithatjuk a teljes szöveget. Szintén egyetlen ujjmozdulattal belekezdhetünk az új feljegyzésbe vagy listába, közvetlenül a feljegyzésekbe rögzíthetünk beszédet, vagy akár fotót is.

Evernote: Ha mindezt keveselljük, és a gazdagabb szolgáltatás-választékért hajlandóak vagyunk fizetni is, havi nyolc dollár az Evernote, ami hatékonyságnövelő eszközök tömegét varázsolja Android mobilunk kezdőképernyőjére. Görgethető feljegyzés-listája megjelenítési lehetőségek sorát kínálja: eldönthetjük, hogy akarjuk-e látni a képeket, a címkéket, vagy csak a címekre vagyunk kíváncsiak. A widget tetején testre szabható eszköztár helyezkedik el, és az utasítások csoportosításával parancsikonokat készíthetünk az egyszerű emlékeztetők vagy a bonyolultabb feljegyzések elkészítéséhez, illetve a keresésekhez és a fájlok csatolásához. Az Evernote mindezeken túl különböző megjelenítési témákat is kínál, szóval keményen megdolgozik azért a havi nyolc dollárért.
Ruff Writing App: Ha önálló virtuális cetlik helyett inkább egyetlen jegyzetfüzetbe írogatnánk, a Ruff a mi eszközünk. Úgy tervezték, hogy egyszerűen tudjunk a szövegben navigálni, és minden, amit az oldalra írunk, automatikusan elmentődik a helyi eszközre, és bárkivel könnyen megosztható. A Ruff leghasznosabb funkciója a kényelmes görgetés, amely lehetővé teszi, hogy a kezdőképernyő elhagyása nélkül tekintsünk át egy hosszú feljegyzést. A modul ingyenes, de bizonyos szolgáltatásai csak a 4 dolláros egyszeri díj befizetése után válnak elérhetővé.


Any.do: A jegyzetelő eszközök után következzenek az androidos listakezelők és határidőnaplók. Első ajánlatunk a műfajban az Any.do, amely görgethető listát tár elénk teendőinkről, és ha bármelyiken koppintunk, a részleteket is megtekinthetjük, vagy új elemekkel bővíthetjük a listát. Többfajta megjelenítési mód közül választhatunk, és különböző témák is a rendelkezésünkre állnak. Az Any.do már ingyenes változatában is szinte mindent tud, de évi 36 dollárért olyan extrákhoz juthatunk hozzá, mint például a korlátozásmentes csatolási lehetőség.
Month - a naptár widget: Mobilunk kezdőoldaláról szeretnénk áttekinteni egész hónapunkat? A Month: A naptár widget (Month: Calendar Widget) a megoldás. A Google naptármoduljával szemben ez a widget valóban tiszta és áttekinthető képet ad az aktuális hónapról (vagy bármelyik másikról). Kis pöttyök jelzik a különböző eseményeket az adott napon, és bármelyiken koppintva egy beugró ablak a részleteket is megjeleníti. A widget már ingyenes alapváltozatában is kilenc különböző dizájnt és többfajta ízléses stílust kínál fel, de 3,5 dollár kifizetésével tovább bővíti lehetőségeink tárházát.


Event Flow Calendar Widget és Home Agenda Calendar Widget: Ha elsősorban a napi teendőinkre vagyunk kíváncsiak, vagyis az eseményvezérelt nézetet részesítjük előnyben, a Google naptármegoldásánál mind az Event Flow Calendar Widget (az alapváltozat ingyenes, a fejlettebb lehetőségek 1 dollárba kerülnek) mind pedig a Home Agenda Calendar Widget (2 dollár) jobb választás. Nagyjából ugyanazt nyújtják, csak a megjelenítési módjuk más: van, akinek az Event Flow száraz, hivatalos stílusa jön be, és van, akinek a Home Agenda Calendar Widget kicsit lazább, Post-it-es hangulata. Mindkét megoldás sokfajta eszközt biztosít a napirend összeállításához,

gyorsan áttekinthetővé teszi a teendőket, és különböző színsémákkal segíti az információk kiemelését, szóval nagyon kellemes segítőtárs a napi munkában.


Sectograph Planner & Time Manager: Ez a modul az előttünk álló 12 óra teendőit jeleníti meg igen ötletes, tortadiagramos formában: kicsit úgy hat, mintha egy okosóra ketyegne a kezdőképernyőnkön. És a modul interaktív is: ha koppantunk bármelyik eseményén, az egész kört azok az információk töltik ki, amelyek a teendőre vagy elfoglaltságra vonatkoznak, és azt is láthatjuk, mennyi idő van még a program kezdetéig. A Sectograph megjelenését már alapváltozatban sokféleképpen szabályozhatjuk, és ha 4 dollárért továbbfejlesztünk az Pro verzióra, a színpalettát is módosíthatjuk, és 12-ről 24 órásra bővíthetjük ki a modul óráját.
Hurry Countdown: Fontos határidő közeleg - netán már alig várjuk, hogy szabadságra mehessünk? A bájosan egyszerű Hurry Countdown egy dolgot csinál, de azt kiválóan: segít feltűnő widgeteket létrehozni a közelgő eseményekhez, így mindig láthatjuk, mennyi idő van még hátra a vágyott (vagy rettegett) pillanatig. Beírjuk az esemény címét és időpontját, háttérképet választunk hozzá - és már indul is a visszaszámlálás a mobilunk kezdőképernyőjén. A Hurry Countdown alapfunkciói ingyenesek,

de ha néhány fejlettebb funkcióra vágyunk - például Google fiókunkkal is szinkronizálni szeretnénk -, ez egyszeri 1,5 dollárunkba kerül.


TripIt: A TripIt az androidos utazási appok svájci bicskája, és widgetje hihetetlenül hasznos segítséget nyújt az utazások megszervezésére, évi 49 dolláros TripIt Pro szolgáltatása még valós idejű repülési információkkal is ellát bennünket az úton. A widget az összes fontos TripIt funkciót a képernyőre helyezi, így bárhol járunk is, minden információ a rendelkezésünkre áll. És természetesen bármelyik elemen koppantunk, azonnal fejest ugorhatunk a részletekbe.
Inoreader: Ha meghatározott forrásokat szeretnénk a mobilunkról nyomon követni - vállalati blogokat, szakmai oldalakat, hasonlókat - az Inoreader tökéletes segítőtárs abban, hogy ne maradjunk le semmiről. Mindössze annyi teendőnk van, hogy hozzáadjuk az apphoz a forrásokat, majd a widgetjét elhelyezzük a kezdőoldalon, és innentől fogva minden új írás ugrásra készen várja, hogy megnyissuk. A cikkek listájához az Inoreader webes app segítségével a számítógépünkről is hozzáférhetünk, és az alkalmazás azt is nyomon követi, mi az, amit már elolvastunk, így mindig tudhatjuk, mi az, ami még hátravan. Az Inoreader alapból ingyenes, de évi 50 dollárért megemelhetjük a forrásokra vonatkozó limitet, és az offline olvasás lehetőségéhez is hozzájuthatunk.
IFTTT: Ennek a csodás kis appnak a neve az angol If This, Then That rövidítéséből származik, és körülbelül úgy ejtendő, hogy rímeljen az angolt gift (ajándék) szóra, androidos modulja pedig dúskál a termelékenységet növelő lehetőségekben. Létrehozhatunk például egy olyan IFTTT widgetet, amellyel Google Naptárunkhoz tudunk gyorsan hozzáadni elemeket, és egy olyat is, amellyel egy meghatározott Slack csatornára küldhetünk üzenetet. Van egy widget arra, hogy nyomon kövessük munkaóráinkat a Google Táblázatokban, és egy másik arra, hogy e-mailben elküldjünk magunknak valamilyen emlékeztetőt vagy feljegyzést. Sőt, az IFTTT még arra is kínál megoldást, hogy megcsörgessük a mobilunkat, ha szeretnénk valamilyen ürüggyel kimenekülni egy unalmas megbeszélésről. Egy szó, mint száz, az IFTTT lehetőségei szinte kimeríthetetlenek.


Sesame - Universal Search and Shortcuts: Végül következzék az egyik legerőteljesebb és legsokoldalúbb androidos eszköz - a Sesame keresősávja. Képzeljünk el egy továbbfejlesztett Google keresősávot az Android mobilunk kezdőképernyőjén, amellyel nem csak a weben kereshetünk, hanem az appjainkban, a naptárainkban és a kapcsolataink között is. A modul a navigációt is felgyorsítja, mert ha koppintunk a Sesame sávon, és beírunk néhány betűt, máris a mobil előre megadott szekciójában teremhetünk. A widget maga úgy fest, mint egy egyszerű keresősáv, de a megjelenésén többféleképpen alakíthatunk. A Sesame háromhetes ingyenes kipróbálási időt biztosít, és ha megszerettük, 3,5 dollár kifizetésével egy életre a magunkénak tudhatjuk. Ennyit bőven megér!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.