Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalmi perek: a HTC visszavág

|

A HTC szerint az Apple öt különböző, általuk bejegyzett szabadalmat sértett meg. A gyártó az ITC-hez fordult, miután amerikai versenytársa hasonló okból bejelentést tett a szervezetnél és beperelte a céget.

Hirdetés

A HTC bejelentette, hogy öt bejegyzett szabadalmának megsértése miatt keresetet nyújtott be az Apple ellen az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (International Trade Commission, ITC).

A vállalat jogi lépése a legújabb hadmozdulat a két cég között dúló háborúskodásban, amelyet az Apple márciusban benyújtott, HTC elleni keresete robbantott ki: a szilikonvölgyi óriás nem kevesebb mint húsz szabadalmának megsértésével vádolta a tajvani gyártót.

A HTC nem részletezte, pontosan milyen technológiákat érintenek az állítólagos szabadalom-sértések, azt azonban közzétették, hogy indítványozták az ITC-nél az iPhone, iPad és iPod készülékek Egyesült Államokba történő behozatalának és árusításának betiltását.

Miután az Apple márciusban beperelte a HTC-t, sok elemző úgy vélekedett, hogy a lépés nem is annyira a tajvani telefongyártó, mint inkább a Google ellen irányult. Annál is inkább, mivel a HTC telefonok többségén futó Android operációs rendszert a keresőcég szakemberei fejlesztették ki.

Tény, hogy az Apple, amely az iPhone piacra vezetésével néhány év alatt teljesen átformálta a mobilpiacot, jelentős konkurenst láthat az egyre népszerűbbé váló Androidban. Egy az NPD által kiadott, vitaindító elemzés szerint az elmúlt negyedévben már több androidos telefont adhattak el világszerte, mint iPhone-t - igaz, a jelentés nem annyira a tényleges piaci adatokra, mint inkább a felhasználók körében végzett felmérések adataira támaszkodik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.