Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalomháború: a HTC visszavág?

|

A HTC a birtokában lévő LTE-szabadalmak megsértésével vádolja az Apple-t. Ha megnyerik a pert, az iPad 3-ra és az új iPhone-ra is importtilalmat róhat ki az amerikai kereskedelmi bizottság.

Hirdetés

Az elmúlt évek mobilháborújának eddigi legnagyobb győztese kétségkívül az Apple: a kaliforniai gyártó augusztus végén történelmi győzelmet aratott a tárgyalóteremben legnagyobb piaci vetélytársa, a Samsung felett. Komoly az esélye annak, hogy a cupertinóiak a koreai gyártó több készülékét is betiltathatják az Egyesült Államokban; de az ő nyakuk körül is szorul a hurok: nem lehetetlen, hogy egyik korábbi áldozatuk, a tajvani HTC revansot vehet rajtuk az EVO 4G LTE bemutatásának szabotálása miatt.

Idén májusban az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (International Trade Commission, ITC) elhalasztotta a tajvaniak két flagship-termékének, a HTC One X-nek és a HTC EVO 4G LTE-nek a bemutatását arra az időre, amíg szakembereik megbizonyosodnak arról, hogy a cég „minden szabadalomsértő technológiát eltávolított” az eszközeiből.

Az intézkedés alapja az ITC egyik tavaly decemberi döntése volt, amely megállapította, hogy a HTC több készüléke Apple-szabadalmakat sért, ezért április tizenkilencedikével importtilalmat rendelt el a gyártó egyes termékeire.

A hírek szerint van egy halvány esélye annak, hogy a HTC most elégtételt vehet, és elérheti, hogy a most futó iPadre és a hamarosan debütáló új iPhone-ra is behozatalmi tilalmat vessenek ki Amerikában. Mindkét eszköz LTE-képes: a tajvaniak pedig a közelmúltban perelték be az Apple-t, mert az állítólag több, a negyedik generációs mobil adatátviteli szabvánnyal kapcsolatos szabadalmukat is megsértette.

A HTC még 2011 áprilisában, a világ első LTE-kompatibilis okostelefonja, az általuk kifejlesztett és gyártott Thunderbolt piacra dobása előtt vásárolta meg a kérdéses szabadalmakat az ADC Telecommunications-től.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.