Hirdetés
. Hirdetés

Szabványos micro USB telefontöltők kínai hátszéllel

|

Kevesebb elektronikai hulladék keletkezhet, miután az Open Mobile Terminal Forum tagjai megegyeztek abban, hogy a jövőben a micro USB lesz a töltők standard csatlakozója.

Hirdetés

Az Open Mobile Terminal Platform (OMTP) szervezet tagjai a múlt héten bejelentették: megegyeztek abban, hogy a jövőben a piacra dobott készülékekben szabványos töltőcsatlakozót helyeznek el, választásuk pedig a micro USB-re esett. A szervezetnek főleg mobilszolgáltatók a tagjai, de olyan gyártókat is találhatunk köztük, mint a Nokia, a Samsung, a Motorola, a Sony-Ericsson vagy az LG.

A micro USB a jelenlegi mini USB-nél is kisebb csatlakozó, így teljes egészében megfelel az egyre apróbb telefonokat célzó igényeknek. A csatlakozót az év elején vezette be az USB Implementers Forum. A mini USB standardhoz hasonlóan a megfelelő kábellel a telefont nemcsak hálózatról, hanem számítógépről is lehet tölteni.

A szabványos töltő megléte azt jelenti, hogy telefonok váltásával nem kell újabb töltőket gyártani és vásárolni, így kevesebb elektronikai szemét keletkezik. A telefonok is valamivel olcsóbbak lehetnek, mivel a gyártóknak nem lesz kötelező töltőt is mellékelni a csomaghoz. Míg eddig az egyes gyártók ellenőrizni és birtokolni tudták a külön megvásárolható töltők piacát - a saját szabványok miatt -, most le kell mondaniuk bevételük egy részéről, hiszen a szabványosítás következtében bárki gyárthat ilyen töltőt.

A gyártóknak mindezért cserében nem kell a kiegészítők újrahasznosításával bajlódniuk, az EU előírások szerint ugyanis ez a gyártók feladata. A fórumban részt vevő tagszervezetek egyébként a GSM piac 85 százalékát teszik ki, és korábban a kínai kormány is jelezte már, hogy a micro UBS lesz a kínai mobiltelefonokban a szabvány. Mindezt figyelembe véve a szabványos töltő iparági siker lesz.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.