Hirdetés
. Hirdetés

Szakállas hibát orvosolnak a Chrome-ben

|

A böngésző 64 bites változata telepítéskor rossz mappába kerül a Windows 10-ben. Hat év kellett hozzá, hogy a Google foglalkozzon a problémával.

Hirdetés

Hirdetés

A Google a közelmúltban végre nekilátott, hogy kijavítson egy régi hibát a Chrome-ban, és bár új szolgáltatást nem hoz a javítás, a Windows-felhasználók mégis örülhetnek a változásnak.

A probléma az, hogy amikor a böngésző 64 bites változatát telepítjük a Windows 10-ben, az adatai a 32 bites programok számára fenntartott Programfájlok (x86) mappába  kerülnek, ami hajmeresztő megoldás -  és az volt már volt 2014-ben is, amikor a hibát először szóvá tették.

Egy chromiumos mérnök akkoriban azt válaszolta a felvetésre, hogy ez voltaképpen nem hiba, mert a böngészőt eleve így tervezték, de nem akarják annyiban hagyni a dolgot, és egy későbbi fejlesztéssel megoldják, hogy a Chrome a 64-bites programfájl-mappába kerüljön.

Azóta hat év telt el, és végre mutatkozik a munka eredménye: a Techdows kiszúrta, hogy jövőben a 64 bites Chrome a megfelelő helyre, a C:\Program Files\Google\Chrome mappába kerül.

Ez azonban csak az új telepítésekre igaz, vagyis ha már futtatjuk a böngészőt, törölnünk kell, majd újratelepítenünk, hogy a fájlok a megfelelő mappába kerüljenek.

A fejlesztés megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert, de mindenesetre annak tényleg örülhetünk, hogy hat év után a Google végre rendbe rakta a böngésző telepítését a Windows 10-ben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.