Hirdetés
. Hirdetés

Személyes célokra is kalapozhatunk az Instagramon

|

Instagramon idáig csak nonprofit szervezetek számára lehetett pénzt gyűjteni, egy új eszköz azonban most megnyitja a lehetőséget, hogy rászorulók orvosi kezelésre vagy másfajta magáncélra is adományokat kérjenek.

Hirdetés

Az Instagram már rég jóval több egyszerű kép- és videómegosztónál, és nem is csak a konkrét megosztási funkciók terén bővült az app. Egy ideje már lehetett benne adományokat is gyűjteni, de csak bizonyos országokban (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország), és csupán nonprofit szervezetek számára. A Facebook által birtokolt közösségi szolgáltatás ezen most változtat, és egy új funkció terjesztését kezdi meg, amellyel személyes célokra is gyűjthetünk támogatást. Az új lehetőség tesztüzem alatt áll, egyelőre csupán az amerikai, brit és ír felhasználók számára elérhető, de világszerte megjelenik majd későbbi időpontban.

Hirdetés

A magáncélokra szolgáló adománygyűjtés beindítására az jogosult, aki betöltötte a 18. életévét. A gyűjtés alapértelmezetten harminc napig tart, de időtartama meghosszabbítható. Az Intagram szerint közösségi projektekre, orvosi kiadásokra, vagy akár temetésre is kérhetünk adományokat, a gyűjtés azonban csak akkor indulhat el, ha az Instagram ellenőrizte és jóváhagyta az akciót.

Az új lehetőség bevezetésével a George Floyd halála nyomán beindult társadalmi feszültségekre reagál az Instagram. A 46 éves fekete férfi Minneapolisban halt meg rendőri túlkapás során: a bűntett egész Amerikát felkavarta, és a megélénkülő társadalmi aktivitás eredményeképp rengetegen fordultak a közösségi hálózatokhoz, hogy pénzt gyűjtsenek a szociális igazságtalanságok ellen harcoló csoportok számára. A koronavírus-járvány ugyancsak erősítette a társadalmi kohéziót, az egymásra figyelést, de az új adománygyűjtési lehetőség hatékony eszköz lehet arra is, hogy a magánszemélyek egyéb problémák miatt felmerülő anyagi terhekkel kapcsolatban, közvetlenül segítsenek egymáson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.