Hirdetés
. Hirdetés

Személyi szuperszámítógép

|

A Tyan Computer új, személyi számítógép méretű kiszolgálója egy kisebb munkacsoport igényeinek megfelelő számítási kapacitást nyújt.

Hirdetés

A Tyan a Typhoon nevű gépek két típusát tervezi, az egyik az Intel Woodcrest Xeon, a másik pedig a Conroe kódnevű processzorára épül majd. Mindkét CPU kétmagos lapka, az Intel szerint a jelenlegi típusoknál jóval nagyobb teljesítményt nyújtanak alacsonyabb energiafogyasztás mellett.

A Typhoon B5372 maximum nyolc Woodcrest processzort és 64 GB memóriát tartalmaz majd, összesen négy alaplapon. A B5191 szintén négy alaplapon elhelyezett négy Conroe processzorral dolgozik, 32 GB memóriával. A gépekben lévő alaplapok belső fürtként kapcsolódnak egymáshoz, és Gigabit Ethernet portjukkal maguk is egyszerűen fürtbe köthetőek.

A cég tervei szerint munkacsoportok kiszolgálóinak, illetve nagy számítási kapacitást igénylő tervezési, modellezési és szimulációs alkalmazásokhoz kínálják őket, Windows és Linux operációs rendszerek alatt. Az első példányokat ez év harmadik negyedévétől kezdik el szállítani, az árak 10 ezer dollárról indulnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.