Hirdetés
. Hirdetés

Személyiségi jogokat sért a Facebook

|

Dél-koreai illetékesek szerint a közösségi oldal adatkezelési gyakorlata sérti az ország adatvédelmi és személyiségi jogi szabályozását. Zuckerbergék egy hónapot kaptak a válaszadásra.

Hirdetés

A Facebook működése sérti a dél-koreai adatvédelmi és személyiségi jogi törvényeket; a cégnek a jelenleginél nagyobb erőfeszítéseket kell tennie a felhasználók adatainak védelme érdekében - jelentette be szerdán a Koreai Kommunikációs Bizottság.

A hivatal illetékesei a Facebook adatkezelési gyakorlata mellett a személyes adatok más cégek számára való kiszolgáltatását és a közösségi oldal adatkezelési szabályzatában foglaltakat is kritikával illették. ?A Facebook súlyosan megsérti az információs hálózatokra vonatkozó, a személyiségi jogokat védő adatvédelmi szabályozást" - jelentette ki Choi Seong Jin, a szervezet szóvivője, hozzátéve: a cégnek harminc napja van, hogy válaszoljon a fent citált vádakra.

A hatóság Dél-Korea ?információterjesztéssel, a kommunikációs hálózatok felhasználásával és az információk védelmével" foglalkozó törvényére hivatkozva marasztalta el a Facebook-ot. A törvény huszonkettedik cikkeje kimondja: ?Egy információs és kommunikációs szolgáltató csak az érintettek beleegyezésével gyűjtheti össze a felhasználók személyes adatait."

A Facebook egyre népszerűbb az ázsiai országban, a Koreai Kommunikációs Bizottság adatai szerint jelenleg 2,3 millió dél-koreai regisztráltja van. Dél-Korea a világ egyik ?legbedrótozotabb" országa, a legtöbb család rendelkezik széles sávú internetkapcsolattal.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.