Hirdetés
. Hirdetés

Szenátusi bizottsági igen a jogsértő weboldalak bezárására

|

Az Egyesült Államok szenátusa jogi bizottságának tagjai egyhangúlag támogatták a szerzői jogokat sértő tartalmakat forgalmazó weboldalak bezárásáról szóló törvénytervezetet.

Hirdetés

Az Egyesült Államok szenátusának jogi bizottsága csütörtöki ülésén jóváhagyott egy vitatott törvényjavaslatot, amely szentesítése esetén lehetőséget biztosítana a kormánynak a vélelmezhetően szerzői jogokat sértő tartalmakat kínáló weboldalak bíróságilag elrendelt bezáratására.

A bizottság mind a tizenkilenc tagja támogatta, hogy a Combating Online Infringement and Counterfeits Act névre keresztelt tervezetet a törvényhozás elé terjesszék. A szenátusi döntést a befojásos Motion Picture Association of America (MPAA) szerzői jogi tömörülés és az amerikai kereskedelmi kamara egyaránt üdvözölte.

A javaslat a jogsértő tartalmakat szóró weboldalak bezáratása mellett arra is feljogosítaná az igazságügyi minisztériumot (Department of Justice, DOJ), hogy kötelezzék az amerikai internetszolgáltatókat arra, hogy a blokkolják az Egyesült Államok területén kívül üzemeltetett weboldalakra irányuló forgalmat .

?Ezek az oldalak tulajdonképpen olyan digitális üzletek, amelyek illegális, sőt, nemegyszer veszélyes tartalmakat forgalmaznak" - olvasható Patrick Leahy szenátor, a javaslat fő támogatójának nyilatkozatában. A szenátor szerint, ha ezek a boltok a ?fizikai világban léteznének, azonnal bezáratnák őket, a tulajdonosaikat pedig haladéktalanul letartóztatnák".

A törvénytervezetnek számos ellenzője van az Egyesült Államokban. A jogvédők szerint a javaslat törvénybe iktatása komolya, a sajtószabadsággal és szabad véleménynyilvánítással kapcsolatos kérdéseket vetne fel és ?alkotmányos károkat" okozna.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.