Hirdetés
. Hirdetés

Szép és okos is egyben...

|

...de bárkivel szóba áll. A Sense/Net felvásárolja az IVY Magyarországot, és ezután portfolióját tekintve a SOHO cégektől a nagyvállalatokig minden méretre kínál portálmegoldást.

Hirdetés

Akvizícióval növekedett a Sense/Net Kft. A Sense/Net Portal Engine vállalati tartalommenedzsment (ECMS) és Vállalati Portál (EPS) szoftverről ismertté vált cég felvásárolta az IVY Magyarország Kft.-t, amely nagyvállalati és SOHO (small office - home office) portálmegoldásokat fejlesztő cégként volt jelen a magyar piacon. Bíró Tamás, a Sense/Net marketing igazgatója lapunknak elmondta, hogy a két cég eddigi fejlődését tekintve hasonló utat járt be a piacon - ugyanúgy .Net alapú fejlesztésről van szó, noha az alapkoncepcióban voltak eltérések.

Míg a Sense/Net a nagyvállalati igényeknek megfelelő, robosztus portálmotorra koncentrált, addig az IVY nagyobb hangsúlyt fektetett a külcsínre, és a kisebb szervezetek igényeihez alkalmazkodva másképpen közelítette meg, egyszerűsítette a portálok szerkesztői felületét (gyakorlatilag a böngészőben megjelenő oldalon közvetlenül editálható a tartalom). Célja az volt, hogy bárki, különösebb szaktudás nélkül látványos siteokat készíthessen. A Sense/Net ezt mindenképpen be kívánja építeni a 2008 folyamán megjelenő új, nyílt forráskódú Sense/Net Portal Engine TNG (The Next Generation) termékébe.

A felvásárolt cég többek között SOA, E-commerce, LAMP és Microsoft Silverlight szaktudással rendelkező szakembereivel 42 főre duzzadt a Sense/Net alkalmazottainak száma. Bíró Tamás különösen fontosnak tartja az érkező Silverlight szaktudást, mivel szerinte nem csupán egy flash alternatíváról van szó, hanem egy komplett .Net alapú prezentációs rétegről, amelynek segítségével komplex felhasználói felületek készíthetők. A cég emellett átveszi az IVY teljes ügyfélkörét és tevékenységét, továbbá termékének néhány olyan modulját, amelyek eddig hiányoztak saját megoldásából (például e-Commerce, elektronikus fizetés).

Az IVY egy fontos fejlesztési irányvonala az úgynevezett SOPP (Service Oriented Portal Platform - szolgáltatás-orientált portál platform), amely lényegét tekintve nem egy új termék, hanem egy olyan extra informatikai vetülete a core ECMS és Portál terméknek, amely emelt üzleti és fejlesztői értéket képes teremteni (tulajdonképpen a SOA koncepció vállalati portálokra értelmezve). Kialakítása során nagymértékben a már létező alkalmazás elemek kiterjesztése történik. A SOPP a klasszikus Portál funkciókon kívül megfogalmaz olyan addicionális online szolgáltatásokat, amelyekre a nagyvállalat mint foundation építheti egyedi online üzleti alkalmazásait. Ezzel ismét kitágul a portál termék felhasználási köre: vállalati kommunikácios middleware-ré válhat.

Podcast: Bíró Tamás marketingigazgató gondolatai a Sense/Net fejlődéséről és az akvizícióról 

- A SOPP a központi termékként kezelt ECMS és Vállalati Portálmotor, valamint a vele járó szolgáltatások felhasználási lehetőségét bővíti azzal, hogy a potenciális felhasználók körét kitágítja: lehetővé teszi, hogy a szolgáltatásokat ne csupán emberek, hanem szoftveres alkalmazások is igénybe vehessék, azaz építhessenek rá - mondta Zentai Péter, az IVY ügyvezetője.

A tranzakció értéke közel 150 millió forint, a 100 százalékos felvásárlás után az IVY beolvad, Zentai Péter pedig a továbbiakban a Sense/Net fejlesztési igazgatójaként (CTO) folytatja pályafutását. A marketing igazgató szerint az idén megjelenő új portálmotor a szaktudások szinergiája révén még nagyobb esélyekkel indul majd harcba a nemzetközi piacon, és akár a Microsoft Sharepoint komoly vetélytársává is válhat. Ennek érdekében a jelentős hazai ügyfélkörrel (Invitel, MVM, MNB, PSZÁF, Főgáz, Tigáz) rendelkező Sense/Net egy nemzetközi pr-ügynökség londoni irodájának szolgáltatásait is igénybe veszi majd. A cég a tervek szerint egy éven belül Zrt-vé alakul, amelyben az IVY egykori tulajdonos vezetői részvényopciót kapnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.