Hirdetés
. Hirdetés

Szépen búcsúzik a Windows 7-től a Microsoft

|

Az utolsó hivatalos frissítésbe szortverhiba csúszott, és bár a fejlesztőnek elvileg nem lett volna kötelessége foglalkozni vele, mégis kiadott hozzá egy "utolsó utáni" javítást.

Hirdetés

Hirdetés

Noha a Windows 7 január közepén nyugdíjba vonult, a Microsoft mégis javítást adott ki a 2009-es operációs rendszert futtató gépek számára.

Erre azért volt szükség, mert az utolsó hivatalos frissítés elrontotta az operációs rendszer tapétáját, és bizonyos esetekben a háttérkép elsötétülését okozta.

A KB4539602 név alatt megjelent javítás kézzel tölthető le a Microsoft Update Catalog oldalról, vagyis a Windows Update-en keresztül nem elérhető.

A Microsoft szerint semmilyen problémától nem kell tartanunk a frissítéssel kapcsolatban, és a szoftver hibátlanul települ minden rendszeren. Ez azt jelenti, hogy most már valószínűleg tényleg nem kapunk több ingyenes frissítést a Windows 7-hez.

Persze senki sem lát a jövőbe: elképzelhető olyan helyzet, amikor a szükség törvény bont. Ilyesmi történt 2017-ben, amikor a Microsoft kiadott egy Windows XP sürgősségi javítást, amely a WannaCry zsarolóvírus ellen nyújtott védelmet, miközben a Windows XP támogatása hivatalosan már 2014. áprilisában lezárult.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.