Hirdetés
. Hirdetés

Szeptemberben érkezik az első Panasonic Blu-ray lejátszó

|

A Matsushita Electric Industrial, vagy ismertebb nevén a Panasonic bejelentette, hogy idén szeptember folyamán dobja az amerikai piacra első Blu-ray lejátszóit.

Hirdetés

Egyelőre csak néhány részletet közöltek, de például az árról nem esett szó. Erről mindössze annyit mondtak, hogy akár háromszor is drágább lehet a hasonló HD-DVD-s modelleknél.

A Blu-ray egyike azon újgenerációs optikai adattároló formátumoknak, amelyek a jelenlegi DVD-t hivatottak leváltani. Az egyrétegű lemez kapacitása 25, míg a kétrétegűé 50 gigabájt. A Sony által szintén ősszel debütáló PlayStation 3 is ilyen olvasóegységet tartalmaz majd. A rivális HD-DVD egy jóval egyszerűbb, s ezáltal olcsóbb formátum. A lemezek kapacitása 15, illetve 30 gigabájt.

A DMP-BD10 típusú Panasonic lejátszó egy időben debütál majd a vállalat első valóban HD felbontású plazma televíziójával. Több fajta megoldás a piacon van már, de az igazi "high definition", vagyis nagyfelbontású kép az 1080-as vízszintes felbontást jelenti, progresszív megjelenítéssel. A lejátszó ára a vállalat szerint 1500 dollár alatt lesz valahol.

A Toshiba, és partnerei által támogatott HD-DVD lejátszók az utolsó információk szerint április folyamán lephetik el a boltokat. Ezek ára ötszáz dollár körül várható. A Samsung és a Sony dobja majd piacra az első, véglegesített tervek alapján készített Blu-ray lejátszókat. Az általuk közölt információk alapján a Samsung készüléke május 23-án, míg a Sonyé júliusban kerül kereskedelmi forgalomba nagyjából ezer dolláros áron.

Mindkét formátum megjelenése több csúszást is megélt már. A HD-DVD-nek már tavaly év vége óta piacon kellene lennie, de főként a másolásvédelmi eljárás véglegesítése miatt ez nem következhetett be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.