Hirdetés
. Hirdetés

Szerény PC - áttörés a fejlődő piacokon

|

Alacsony fogyasztású számítógépet jelentet meg a VIA Technologies és a Hewlett-Packard. Az új gépet a kínai piacra szánják, úgy tűnik, egyelőre itt van nagy igény az energiatakarékos technológiákra.

Hirdetés

A VIA-processzorral ellátott, dx2020 típusnevű HP-gép legfeljebb 20 wattot fogyaszt. A két cég közös közleménye szerint egy erős, de alacsony bekerülési költségű (TCO) gépről van szó. Richard Brown, a VIA alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a fejlődő piacokon jóval nagyobb a kereslet a hatékony energiafogyasztású technológiák iránt, mint Európában és az Egyesült Államokban. "Ez egy globális trend, de jóval erősebb Kínában és Indiában" - mondta Brown.

A tajvani cég számára a HP-val közösen létrehozott PC áttörést jelenthet, tekintettel, hogy a processzorpiacot az AMD és az Intel uralja. Az elmúlt években a tajvani vállalat az ultraalacsony fogyasztású megoldások réspiacára összpontosított, és a jelek szerint megtalálta számításait. A HP-van közösen készített gépet a C7-es processzorával szerelik fel, ugyanazzal, amit már az Everex amerikai notebookgyártó vállalat is használ. Brown elmondta azt is, hogy további potenciális ügyfelekkel tárgyalnak Indiában. Az alelnök hozzátette: az energiatakarékos megoldások a VIA fő bevételi forrásai lesznek idén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.