Hirdetés
. Hirdetés

Szerverkiesés a Microsoftnál

|

Múlt pénteken a Microsoft szolgáltatása, amely elbírálja a telepített Windows eredetiségét, komoly üzemzavarral küzdött.

Hirdetés

Az Ars Technica beszámolója szerint az első jelentések a Microsoft Windows Genuine Advantage (WGA - Windows Valódi Előny) érvényesítő szolgáltatásának hibáit a cég augusztus 24-én, helyi idő szerint délután fél négy tájban észlelte. (Azaz Magyarországon akkor már augusztus 25, szombat volt és hajnali fél egy körül járt az idő.) Szerencse a szerencsétlenségben pont az "időzítés", hiszen például egy hétfő délutáni kiesés sokkal több felhasználót érinthetett volna. Persze az is igaz, hogy a Microsoft sokkal gyorsabban is észlelte, illetve hárította volna el a problémát, mint a péntek délutáni időpontban.

wga2.jpg

Alex Kochis, a Microsoft senior WGA termékmenedzsere szerint a cég a problémáról az ügyfélszolgálatukra érkező hívásokból és a fórumukra érkező üzenetekből értesült. A hibát végül 18 órával később, másnapra sikerült elhárítani.

A WGA szerverproblémája egyaránt érintette a Windows XP és a Vista 32-, illetve 64 bites változatát is. A legtöbb felhasználó abba a problémába futott bele, hogy a rendszer egyszerűen csak nem tudta hitelesíteni a frissen installált operációs rendszert, de az is előfordult, hogy a rendszer kalózkópiának minősítette azt. Kochis szerint kevesebb mint 12 000 rendszert érintett a probléma világszerte. Sajnos további részleteket nem közölt a Microsoft az ügyről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.