Hirdetés
. Hirdetés

Szerverüzemeltetés vs. külső tárhelyszolgáltató

|

Napjainkban, az informatika elengedhetetlen a vállalatok hatékony és sikeres üzletmenetének folytatásához.(X)

Hirdetés

A biztonságos, korszerű informatikai háttérnek óriási a szerepe, de szerencsére ez ma már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága, hanem a kis- és középvállalkozásnak is elérhető. A különböző méretű vállalatok csak az igényekben különböznek (egyre kevésbé egyébként), illetve az, hogy ezeket az igényeket más-más informatikai megoldások tudják hatékonyan támogatni.

 

Az informatikai infrastruktúra kiválasztása bonyolult feladat, hiszen ellentétes követelményeknek kell megfelelni: legyen a rendszer olcsó, nagy teljesítményű és kapacitású, biztonságos. A megfelelő informatikai környezetet a felhasználó igényei alapján kell megválasztani. A hatékony informatikai rendszer megkönnyíti a felhasználók munkáját, és hatékonyan szolgálja a vállalat üzleti tevékenységét.

Nagy dilemma például az is, hogy saját szervert érdemes-e üzemeltetni, vagy külső szolgáltatónál lévő tárhelyet éri meg bérelni. A döntés attól függ, hogy mire és hogyan szeretnénk használni a tárterületet. A saját szervert akkor érdemes választani, ha nagy tárkapacitásra van szükség. A helyi üzemeltetés feltétele hogy legyen a cégnél olyan hozzáértő szakember, aki karban tudja tartani a tároló rendszert, vagy van megbízható külsős szakember, aki erre költséghatékonyan vállalkozik. Minden más esetben a külső tárhely a jó választás.

A saját szerverhasználat legnagyobb előnye, hogy bármikor olcsón bővíthető a tárterület kapacitása. Ezen kívül nagy előny, hogy teljesen függetlenül működik más szervezetektől. Mivel "házon belül" lehet megoldani a fejlesztéseket, illetve a problémákat is helyben kell elhárítani, ezért, ha a helyi szakember felkészült, akkor gyorsan tud reagálni az igények változására, és gyorsan képes lehet a hibák elhárítására.

A bérelt tárhely hátránya, hogy nem rugalmas: a kapacitás nehezen és drágán bővíthető. A minőségi szolgáltatások igénybe vételéhez igencsak ki kell nyitni a pénztárcát. További hátrány, hogy mivel többen osztozkodnak a tárhelyen, ha valamelyik társbérlő tárterületét megfertőzi valamilyen kártevő, az a többi felhasználóra is átterjedhet, vagy ellehetetlenítheti a szolgáltatás igénybevételét.

Ma már van a piacon olyan rendszer, amelyik mindkét változat előnyeit tartalmazza, a hátrányok túlnyomó többsége nélkül. Ilyen például az Alphasonic Kft. által kifejlesztett, a legkorszerűbb virtualizációs technológiákon alapuló informatikai rendszer. A 3xVirtual rendszer mindezeken túl számos olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, mint az energiatakarékosság, költséghatákonyság és a meghibásodási ráta minimálisra csökkentése. Szeretne többet megtudni erről a megoldásról? Akkor kattintson ide.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.