Hirdetés
. Hirdetés

Szigorodó kalóztörvény Kínában

|

Szigorítaná a szerzői jogokkal kapcsolatos visszaélések szankcionálását a kínai legfelsőbb bíróság. Az új szabályozás elfogadása esetén a szolgáltatók is felelősségre vonhatók lesznek.

Hirdetés

A kínai legfelsőbb bíróság vasárnap kiadott jogértelmezése jelentősen szigorítaná a szerzői jogokkal kapcsolatos visszaélések büntetését. A törvénytervezet szerint az internetszolgáltatók is felelősségre vonhatók lesznek az oldalaikon elhelyezett kalózfilmekért, könyvekért és zenefájlokért.

Az új törvényi szabályozás alapvetően átírná a kínai szerzői jogi szabályozást: a múltban számos szórakoztatóipari cég bírálta az ázsiai országot azért, mert „safe harbor” szabályozása kedvező környezetet teremtett azoknak a szolgáltatóknak a számára, akiknek oldalain jogsértő tartalmakat osztottak meg a felhasználók.

Zhao Zhanling, a helyi IT-szabályozás egyik szakértője szerint a legfelsőbb bíróság döntése nagyban hozzájárulhat a kínai internet átláthatóbbá tételéhez. „Mostantól a cégek is felelősségre vonhatók lesznek az oldalaikon elhelyezett jogsértő tartalmakért” - húzta alá a szakember

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.