Hirdetés
. Hirdetés

Színes e-papír és az Év Képernyője

|

A Samsung a május 22. és 24. között rendezendő SID 2007-en vezető termékei mellett néhány koncepciómodellt is kiállít.

Hirdetés

A 45. alkalommal megrendezett SID (Society for Display) kiállításon a Samsung bemutatja 101 cm-es, LED háttérvilágítású LCD tévéjét, amely elnyerte a SID idei "Év Képernyője" aranyérmét. A képernyő aktuális dinamikus kontrasztaránya 10 000:1, ami ötször nagyobb, mint a CCFL háttérvilágításos LCD képernyőké. A színtelítettség is magasabb a korábbiaknál, mégpedig az NTSC szabvány 105 százaléka.

Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot a világ legnagyobb, színes e-papírja. Olyan hajlékony műanyag kijelzőről van szó, amely még akkor is torzítatlan színes képet mutat, ha a felületét meghajlítjuk. Az A4-es méretű, 36 centis átlójú e-papír arra is képes, hogy kikapcsolás után továbbra is állóképet mutasson. Ehhez a koncepciómodellhez a cég 130 Celsius-fokos, alacsony hőmérsékletű amorf (nem kristályos) szilikon-adalékot alkalmazott, hogy megakadályozza a műanyag hordozó torzulását. A színes e-papíron kívül a kiállításon debütál a világ legnagyobb, 101 centis fekete-fehér e-papírja is. A kijelző egy EPD (elektroforetikus kijelző), amely alkalmas extra méretű digitális kijelzők (DID-ek) létrehozására, méghozzá 1366×768 képpontos HD felbontással.

A SID 2007-en az érdeklődők egy 61 cm-es LED háttérvilágításos LCD monitort is szemügyre vehetnek, amelyen elég hely van két egymás mellé fektetett A4-es oldalnak, amelyek mellett még a Windows Vista Sidebar is elfér. A cég kiállít egy kétoldalas, 5,6 cm-es LCD képernyőt is, amelyet mobiltelefonokba szánnak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.