Hirdetés
. Hirdetés

Színessé varázsolja a régi fotókat egy remek kis szoftver

|

A Colorise Bottal a Twitterre kiposztolt képeket színezhetjük ki.

Hirdetés

Hirdetés

Megtapasztalhattuk már, hogy a régi fekete-fehér filmek kiszínezése nem pusztán technikai bravúr, hanem nagyhatású művészi eszköz, amely megváltoztatja a képsorok hatását. Az első és második világháborús híradófelvételek például megdöbbentően korszerűvé válnak általa: a fekete-fehér eltávolítja őket a mai nézőtől, kiszínezve viszont mindannyiunk számára átélhetővé teszik a világégések borzalmait.

Ez a technika azonban sokáig el volt zárva az átlagfelhasználótól. Most viszont készült egy remek kis eszköz, a Colorise Bot, amellyel pillanatok alatt kiszínezhetjük a Twitterre kiposztolt fekete-fehér fényképeket.

A botot két brit fiatalember, Oli Callaghan és Finnian Anderson fejlesztette ki. Oli 18, Finnian 17 éves. Az Anderson által közzétett poszt szerint a Colorise Bot neurális hálózatot használ, amelynek tudását 4,5 millió fotón edzették.

A végeredmény megdöbbentően pontos: a régi családi képeken szereplő nagypapákat és nagymamákat a kiszínezés kiemeli az idők távolából, és kortársainkká teszi őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.