Hirdetés
. Hirdetés

Szintet lép a Windows 10 ARM

|

A Microsoft ezerrel dolgozik a 64 bites alkalmazás-támogatáson.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft ARM-es Windows 10-e nagy lendület kapott a 2016-os bejelentés óta, és már az első  PC-k is megjelentek, de van valami, ami hátráltatja a projektet: ez pedig a 64 bites alkalmazások hiánya.

A Windows 10 ARM PC-k óriási előnye, hogy akár egy hétig is bírják egyetlen feltöltéssel. De vajon ez megér-e annyit, hogy lemondjunk miatta fontos programokról?

Úgy tűnik, a Microsoft hosszú távon nem akar lemondani egyetlen felhasználóról sem, ezért azt tervezi, hogy a következő fejlesztői konferenciát bemutat egy ARM64 applikációkhoz szolgáló SDK-t. A Windowsért felelős egyik Microsoft-vezető, Erin Chappie szerint a fejesztők újraszerkeszthetik majd alkalmazásaikat, hogy fussanak az ARM alapú PC-ken.

A 64 bites támogatás egyelőre nincs a láthatáron, de a jó hír, hogy öröklött alkalmazások többségének van 32 bites testvére; igaz, vannak esetek, amikor ilyen változat nem áll rendelkezésre.

Ez a Windows 10 ARM jelenlegi legfőbb korlátja, és a Microsoft dolgozik a megoldáson, de nem tudni, hogyan, és főleg mikor sikerül orvosolnia a problémát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.