Hirdetés
. Hirdetés

Szívósan tartja magát a Windows 7

|

A legújabb adatok szerint szeptemberben nem hogy csökkent volna a részaránya, de kismértékben még bővült is. Egymagában kétszer annyian használják, mint a macOS-t, a Linuxot és a Chrome OS-t együttvéve.

Hirdetés

A Windows 7 egyelőre elpusztíthatatlannak tűnik - derült ki a Net Applications jelentéséből, amely szerint a Microsoft által nyugdíjazott rendszer piaci részesedése szeptemberben nem csökkent, sőt, 0,5 százalékponttal még erősödött is augusztushoz képest, és az asztali operációs rendszerek piacán 22,8 százalékra, a Windows-világon belül pedig 25,8 százalékra növelte részarányát.

Hirdetés

A két érték közötti különbség abból adódik, hogy a Windows nem fedi le a PC-s rendszerek teljes körét: a Microsoft rendszerei mellett, ha nem is túl nagy számban, de a macOS, a Linux és a Chrome OS is képviselteti itt magát. Ezek részaránya azonban 1,3 százalékos csökkenés után szeptemberben már épp csak eléri a 11 százalékot.

Ha idáig a Windows 7 részaránya nőtt, a Windows 10-é általában csökkent, most viszont nem egymás, hanem a rivális OS-ek rovására növekedett a két Microsoft-rendszer. A Windows 10 a szeptembert 61,3 százalékon zárta, ami új rekord az öt éves OS történetében. A Windows-világban mindez 69,4 százalékot ér.

Ami a jövőt illeti, 2021. áprilisára a Windows 7 a mostani jó eredmény ellenére is várhatólag 20 százalék alá csökken a Windows-világon belül, augusztusra pedig már csak 17 százalékot jósolnak neki az elemzők. A Windows 10 jövő áprilisra 76 százalék fölé nőhet, júliusra pedig elérheti a 79 százalékot.

A Windows operációs rendszerei mind jobban elszívják a levegőt az alternatívák elől. A legnagyobb vesztes a Linux, amely szeptemberben 1,2 százalékot veszített, és már csak 1,5 százalékon áll. A macOS minimális növekedéssel 9,7 százalékra jött fel, ami megközelíti az áprilisi csúcsot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.