Hirdetés
. Hirdetés

Szoftverrel erősített iPAQ

|

Az iPAQ eszközök szoftverellátottságát erősíti a HP a Bitfone felvásárlásával. Hogy a többi cég eszközének szofterellátottságával mi lesz, egyelőre nem tudni.

Hirdetés

iPAQ eszközeinek szoftverellátottságát javítja a HP azzal, hogy felvásárolja a Bitfone nevű, vezetéknélküli eszközök menedzselésére használandó szoftvereket készítő céget. Az Bitfone alkalmazásainak köszönhetően az iPAQ-ot vásárlók jobban tudják menedzselni eszközeiket, alacsonyabb költséggel biztonságosabb mobileszköz flottához jutnak.

A Bitfone szoftverei között megtalálható az mProve, melynek segítségével távolról lehet a mobil eszközök szoftverét frissíteni, illetve a FusionDM, ami egy szerver alapú szoftver, melynek használatával a szolgáltató előfizetőinek számláit tudja menedzselni. A Bitfone ügyfelei között olyan szolgáltatók vannak, mint a T-Mobile USA vagy az SK Telecom, illetve olyan eszközgyártók, mint a Motorola, a Samsung, a Sony Ericsson, a Palm vagy az LG. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi történik a többi rivális PDA gyártó eszközére írt szoftverrel, elképzelhető, hogy nekik más szoftvergyártót kell keresniük.

A Bitfone-nál dolgozó 134 alkalmazott a felvásárlást követően a HP-nál dolgozik. Szeptember óta egyébként ez a harmadik felvásárlása a HP-nak: novemberben 4,5 milliárd dollárért megvette a Mercury Interactive céget, szeptemberben pedig egy titokban tartott összegért tulajdonába került a Voodoo PC.

Korábban a Motorola egy hasonló felvásárlást jelentett be: az amerikai telefongyártó a Good Technology felvásárlását jelentette be novemberben. Már a felvásárlás bejelentésének pillanatában a Motorola ismertette, hogy a vezeték nélküli e-mail megoldásokat forgalmazó Good nem szünteti meg a támogatást a rivális eszközökre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.