Hirdetés
. Hirdetés

Szolgáltatásokat szüntet meg a Google

|

A Google pénteken jelezte, hogy két szolgáltatás, a Google Health és a Google PowerMeter megszüntetését tervezi, mert azok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Hirdetés

A Google Health béta változata 2008 közepén, néhány hónappal a Microsoft hasonló, HealthVault nevű szolgáltatásának bevezetése után vált elérhetővé. Segítségével az orvosok egy központi felületen férhettek hozzá az ezt engedélyező pácienseik adataihoz, leleteihez, illetve kórtörténetéhez. "Most, néhány év tapasztalattal a hátunk mögött, úgy látjuk, hogy a Google Health nem hozta a várt eredményt" - írták a Google képviselői egy blogbejegyzésben.

 

 

A Google egy ideig még működtetni fogja a szolgáltatást, így a felhasználóknak lehetősége lesz, hogy egészségügyi adataikat XML formátumban letöltsék és azokat más szolgáltatóknál továbbra is használják, azokat akár a rivális Microsoft-féle HealthVaultba importálják.

A Google egyébként ugyancsak leállítja a PowerMetert, amely abban segített a felhasználóknak, hogy nyomon kövessék otthoni energiafelhasználásukat, és ezáltal csökkentsék a villanyszámlájukat, illetve a környezetet védjék. "Nem nőtt a szolgáltatás népszerűsége olyan mértékben, mint szerettük volna, ezért nyugdíjazzuk, ezért szeptember szeptember 16-án leállítjuk" - olvasható a blogbejegyzésben. 

Egyébként a Microsoftnak szintén van hasonló szolgáltatása Hohm néven.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.