Hirdetés
. Hirdetés

Szövegekre kereshetünk a fotókon egy új szolgáltatással

|

A Microsoft újdonságának az Office 365 előfizetők örülhetnek.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft legutóbb olyan fényképkezelő szolgáltatásokat adott ki, amelyek automatikusan érzékelnek objektumokat a SharePointra és a OneDrive-re feltöltött fotókon, most pedig egy olyan funkciót jelentett be, amely ezeken a képeken a szöveget is kereshetővé teszi.

Ez azt jelenti, hogyha emlékszünk egy szóra a fotón, ennek alapján pillanatok alatt előkotorhatjuk a felhőből.

A Microsoft szerint a rendszer a képeken szereplő minden nyomtatott szót automatikusan beszkennel, értelmez és kereshetővé tesz.

A cég érdekes használati módokat említ a funkció kapcsán. Ha például a nyaralásunkon lefotózzuk az éttermi számlát, és feltöltjük a felhőbe, akkor később, amikor a kiadásainkat összegezzük, nem kell időrendben keresgélnünk a fotók között, elég megadni az elfogyasztott étel nevét.

A szolgáltatás, amelyet az Office 365 előfizetők számára tesz hozzáférhetővé a Microsoft, minden népszerű formátumot (BMP, PNG, JPG, GIF, TIF, RAW) kezel, viszont első lépésben csak az angolt támogatja, ám tudásbázisa később további nyelvekkel bővül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.