Hirdetés
. Hirdetés

Szövetségre lépett a Fujitsu és a NetApp

|

Globális partneri megállapodást kötött a Fujitsu és a NetApp, amely alapján szorosan integrált és automatizált adattárolási és adatmenedzsment megoldásokat mutatnak be a közeljövőben ? jelentette be Kai Flore, a Fujitsu Technology Solutions elnök-vezérigazgatója a müncheni Fujitsu Visit 2009 konferencia nyitónapján.

Hirdetés


- A globális IT piacon mindössze két olyan vállalat van, amelyik teljes informatikai infrastruktúrát tud nyújtani, a többi szállítónak így felvásárlások vagy a többi piaci szereplővel való szoros együttműködés révén kell felvennie a versenyt. Az adattárolásnak kulcsszerepe van az infrastruktúrában, így kézenfekvő volt, hogy a Fujitsu az adattárolási piac egyik vezető szereplőjével, a NetAppel lép elsőként globális szövetségre.

Kai Flore
A ma bejelentett megállapodás alapján a két cég közös kutatás-fejlesztést végez a virtualizáció, az adattárolás és az adatmenedzsment terén, és a közeljövőben közös termékekkel és szolgáltatásokkal lép a piacra ? mondta Kai Flore (képünkön), a Fujitsu Technology Solutions elnök-vezérigazgatója a müncheni Fujitsu Visit 2009 konferencia szerdai nyitónapján tartott sajtótájékoztatón. A kétnapos rendezvényen a Fujitsu partnerei és ügyfelei ismerkedhetnek meg a cég legújabb termékeivel és szolgáltatásaival.

A világszerte 186 ezer munkatársat foglalkoztató Fujitsu a március végén zárult üzleti évben 47,9 milliárd dollár forgalmat bonyolított le. A Fujitsu Technology Solutions ? amely az európai régió nagy részét, Afrikát, Közel-Keletet és Indiát is kiszolgálja ? április óta működik a Fujitsu csoport 100 százalékos leányvállalataként. A leányvállalatnál 15 ezer munkatárs dolgozik, felük már a szolgáltatási területen. Kai Flore elmondta: az informatikai iparág óriási változáson megy keresztül, ezért a következő években tovább növelik a kutatás-fejlesztésre fordított összeget, amely jelenleg a forgalom 5,4 százalékát teszi ki. A virtualizációs és számításifelhő-alapú (cloud computing) technológiai fejlesztésekre a következő hat hónapban egy európai innovációs központot állítanak fel Münchenben. Emellett a menedzselt szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek kiszolgálására egy új 12 ezer négyzetméter alapterületű adatközpontot alakítanak ki Augsburgban.

Új eszközök és szolgáltatások
A konferencia kapcsán a Fujitsu több új terméket és szolgáltatást is bejelentett: bemutatta a felsőkategóriás BS2000/OSD mainframe rendszer családjának két új tagját, az új S175 és S210 üzleti szervereket; emellett nyolc új, fejlett virtualizációs képességekkel rendelkező középkategóriás SQ100 szervert is kínálnak.

Kai Flore elismerte: az elmúlt időszakban a Fujitsu veszített PC-piaci részesedéséből, de már nem is fókuszálnak erre a szegmensre, mivel a cég szerint a virtuális asztali kliensekben  (Desktop Virtual Machine ? DVM) van a jövő. A konferencián mutatta be a Fujitsu az első Zero Client elnevezésű intelligens kijelzőjét, amely a központilag futtatott virtuális asztali klienseket megjeleníti. A szállító szerint a készülék költséghatékony megoldást jelenthet a nagyszámú felhasználót kiszolgáló szervezeteknél, mivel a Zero Client esetében nincs szükség operációs rendszerre, processzorra, alkalmazásokra vagy helyi adatmentésre sem.

A Fujitsu emellett bejelentette az új Windows 7 operációs rendszerre alapuló menedzselt munkahelyi (Managed Workplace) szolgáltatásait is. A szerdai napon bemutatott újdonságok között szerepelnek a cég új adattároló eszközei: a nagyvállalatoknak szánt ETERNUS DX8000 sorozat, valamint a középkategóriás ETERNUS DX400 merevlemezes adattároló család.

Mától elérhetők a Fujitsu infastruktúra-szolgáltatásai is, amelyek a Fujitsu ?Dynamic Infrastructures? néven reklámozott portoliójának legfelső rétegét adja. A legelső szolgáltatás  a sorban az igény szerinti szerverinfrastruktúra-szolgáltatás, amelynek sSegítségével a cégek rugalmas, használatalapú szerverüzemeltetési modellre állhatnak át, ahol a fizikai szerverek a Fujitsu dedikált, kimondottan e célra készült biztonságos adatközpontjaiban működnek. Az ügyfelek által meghatározott, egyedi beállításokat a Fujitsu konfigurálja az IaaS-portálon,  a szervererőforrások hálózati elérése pedig szervertermi csatlakozás helyett biztonságos VPN-kapcsolaton keresztül történik.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.