Hirdetés
. Hirdetés

Szuperképességet kapott a mobilos Google Fotók

|

Már a fotókon lévő szövegeket is felismeri: rákereshetünk vele a szövegekre, sőt, ki is másolhatjuk őket a képekről.

Hirdetés

Hirdetés

A Google fontos továbbfejlesztést jelentett be a Twitteren: olyan új mesterséges intelligencia (MI) funkciókkal bővíti Lens platformját, amelyek lehetővé teszi, hogy a szövegekre is rákeressünk a Google Fotók könyvtárában található fényképeken és képernyőfotókon.  Ezeket a szövegeket aztán egyszerűen átmásolhatjuk dokumentumokba, űrlapokba, feljegyzésekbe.

Az új lehetőségek az optikai karakterfelismerésen (OCR) alapulnak, és a 9to5Google információi szerint bizonyos Android eszközökön már most rendelkezésre állnak, vagyis a Google megkezdte a terjesztésüket.

Az új szolgáltatásnak sokféle felhasználási lehetősége van: például egyszerűn beolvashatunk vele egy bonyolult Wi-Fi jelszót, és másfajta szövegek gyors beolvasása is kapóra jöhet időnként.

De talán még kecsegtetőbb az a lehetőség, hogy bármilyen szövegrészletre rákereshetünk a teljes könyvtárban anélkül, hogy először ki kéne választanunk egy fényképet. Ez azt sejteti, hogy a Google a teljes gyűjteményre automatikusan végrehajtja az OCR elemzést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.