Hirdetés
. Hirdetés

Szuperradír került a Facebookba

|

Az új eszközzel törölhetjük, vagy a kíváncsi szemek elől teljesen eltüntethetjük meggondolatlan régi posztjainkat, vagy azokat a fotókat, amikre ma már nem vagyunk büszkék. A szolgáltatás először a mobil appban jelenik meg, de később jön az asztali változata is.

Hirdetés

A Facebook új szolgáltatást vezet be a korábbi tevékenységeink kezelésére. A Manage Activity nevű eszközzel archiválhatjuk, vagy törölhetjük olyan régi posztjainkat, amelyeket nem akarunk közszemlére tenni. Érdekes egybeesés, hogy a vitatható posztok törlésére szolgáló lehetőséget épp akkor hozza be a Facebook, amikor épp rengeteg kritika éri Trump elnök egyik vitatható posztja miatt.

Hirdetés

A "Manage Activity" funkció először a Facebook mobil változatában jelenik meg, de később az asztali verzióban és a Facebook Lite-ban is hozzáférhetővé válik.

A Facebook azzal magyarázza a fejlesztést, hogy az új eszköz  jól jöhet mindenkinek, aki állást keres az egyetemi évek után, vagy egy korábbi kapcsolatból lép tovább: a közösségi hálózat szeretné megkönnyíteni a múlt zavaró nyomainak eltüntetését, és segíteni abban, hogy Facebook-oldalunk pontosabban tükrözze a jelent.

A tartalmak eltüntetésére két lehetőségünk kínálkozik: az archiválás és a törlés. Előbbi nem távolítja el ténylegesen a tartalmat a Facebook szervereiről, de csak azok láthatják, akiknek megengedjük.

A törölt posztok teljesen eltűnnek a Facebook szervereiről, de a közösségi hálózat lehetőséget ad rá, hogy harminc napon belül meggondoljuk magunkat, a tényleges törlés csak ezután megy végbe.

A törölni kíván posztok kiválasztására több lehetőségünk van. Kijelölhetjük az összes posztot, vagy egyenként szelektálhatunk a posztok, fotók között. De szűrhetünk idő, vagy konkrét személy alapján, továbbá kiválaszthatunk kategóriákat is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.