Hirdetés
. Hirdetés

Szuperszámítógépet állított csatasorba az ENI

|

Az olasz nagyvállalat ipari olaj- és gáztevékenységek támogatását szolgáló számítógépes rendszere az egyik legnagyobb és legenergiatakarékosabb HPC (High Performanced Computing System) eszköz.

Hirdetés

Az innovatív alapelveken működő fejlesztés több éves kutatómunka eredménye, amelynek célja a nagyfokú teljesítményhez szükséges energia lehető leghatékonyabb és környezetkímélőbb előállítása volt. Az Eni HPC rendszere az olaj- és gázipari használatban Európa legnagyobb, nemzetközi szinten pedig a 11. szuperszámítógépe, köszönhetően nagy teljesítményű tároló-, valamint számítási kapacitásának.

Hirdetés

A rendszer energiahatékonysági szempontból az élen jár, hiszen az Enié a világ kilencedik „legzöldebb” szuperszámítógépe a környezetvédelmi szempontok alapján fölállított Green500 listáján. A rendszer összesített hatékonysága az Eni Zöld Adatközpontjánál használt innovatív hűtési technikának is köszönhető, hiszen energiatudatos infrastruktúrájának hála több mint 335 000 tonna széndioxid kibocsátását előzi meg (ami kb. 1%-a az olasz kyotoi energia célkitűzésnek), valamint jelentősen csökkenti a működési költségeket.

 

Az olasz vállalat stratégiájának további részét képezi az új technológiák felé irányuló elkötelezettség: az új HPC rendszernek köszönhetően a mélységi adatkezelés gyorsabb és pontosabb lesz, emellett a szuperszámítógép segítségével a szakemberek a jövőben ötszörös sebességgel, tűpontosan hozhatnak létre a szeizmikus adatok alapján felszín alatti 3D-s ábrákat, ezzel csökkentve a feltárási kockázatokat is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.