Hirdetés
. Hirdetés

T-Mobile-Sprint csörte a MetroPCS felvásárlásáért?

|

A T-Mobile USA anyavállalata, a Deutsche Telekom a hét elején tett ajánlatot az amerikai mobilszolgáltató akvizíciójára. A hírek szerint a konkurens Sprint is hasonló lépést fontolgat.

Hirdetés

Sajtóhírek szerint a T-Mobile USA után a Sprint Nextel is ajánlatot tehet a MetroPCS felvásárlására. A Wall Street Journal úgy értesült, hogy az igazgatótanács tagjai a testület pénteki ülésén dönthetnek arról, hogy ráígérnek-e a konkurens cég ajánlatára.

A MetroPCS kedden jelentette be, hogy a T-Mobile akvizíciós ajánlatot tett nekik. A Sprint is hosszabb ideje fontolgatja a mobilszolgáltató felvásárlását; legutóbb februárban merült fel ennek a lehetősége, de akkor a tanács elvetette az ötletet.

A Sprint szóvivője nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit. Jeff Kagan iparági elemző szerint a cég vezetése láthatóan idegenkedik a felvásárlásoktól, korábban a T-Mobile ilyen irányú ajánlatát is elutasították.

Dan Hesse vezérigazgató a jelek szerint hajlana az üzletre – nyilatkozta Kagan. - A Sprint igazgatótanácsának tagjai azonban nem lelkesednek az üzletért. Ez a viselkedés nem válik javára a cégnek.”

A Sprint immár tizenkilenc negyedéve folyamatosan veszteséget termel. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója éppen egy konszolidációs folyamat kellős közepén van: céljuk, hogy a különféle technológiák egységes hálózatba rendezésétől és az LTE-szolgáltatás elindításától nagyobb költséghatékonyságot várnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.