Hirdetés
. Hirdetés

Tanulás viccgenerátorral

|

Skót kutatók szoftverrel igyekeznek bővíteni a főleg számítógépen kommunikáló gyermekek szótárát. A létrehozott faviccek állítólag hatékonyak.

Hirdetés

Dundee, Aberdeen és Edinburg városok egyetemeinek kutatói egy vicceket generáló szoftver segítségével bővítik azoknak a gyermekeknek a szótárát, akik nem tudnak beszélni, és a társas érintkezés tekintetében a számítógép segítségére vannak utalva - írja a BBC hírportálja.

A szoftver rendkívül egyszerűen működik: a gyermekek megadnak egy szót vagy egy kifejezést, ezt a szoftver az adatbázisában lévő hasonló kifejezésekkel összeveti, és egy előre megadott séma alapján viccet generál. A kutatók elismerik, hogy a program rémes favicceket gyárt, de a hasonló korú beszélő gyermekek is ezt teszik. A szoftverrel ők csupán egyenlő esélyeket biztosítanak a számítógép segítségével kommunikáló gyermekek számára.

A kutatók szerint az alkalmazás hatásos, mert a viccek segítségével a gyermekek új szavakat, kifejezéseket tanulnak, de ugyanakkor megadja nekik az a lehetőséget is, hogy más embereket szórakoztassanak. Ezáltal megnő az önbizalmuk, valamint javul a saját magukról kialakított képük. A kutatók jelenleg különböző gyártókkal tárgyalnak arról, hogy miképp tudnák a szoftvert a meglévő, beszédet segítő számítógépes eszközökbe integrálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.