Hirdetés
. Hirdetés

Társadalmi problémákat vetett fel az online játék

|

Botrány tört ki a világ legsikeresebb online játszható szerepjátékával, a Word Of Warcrafttal kapcsolatban. A melegek jogaiért küzdő szervezetek fellázadtak, amiért a játék üzemeltetői nem tisztelik a személyiségi jogaikat.

Hirdetés

Az online szerepjátéknak világszerte több mint 5 millió aktív felhasználója van. A múlt hónapban egy játékost kizárással fenyegettek meg, miután fény derült arra, hogy egy melegpárti csapatot akart létrehozni. Az üzemeltető Blizzard azóta bocsánatot kért Sara Andrewstól.

Elmondták továbbá, hogy a figyelmeztetés egy hiba következménye, és nekiláttak annak kiküszöböléséhez, hogy még egyszer ne fordulhasson ilyen elő. Több ilyen melegeket tömörítő csoport is létezik a játék közösségében, ám ebben az esetben az üzemeltető szabályzatában szereplő szexuális, vallási és politikai csoporthoz való vonzódás tilalmának megsértése miatt került sor a figyelmeztetésre.

A 21 éves Andrews azért fordult jogi szervezetekhez, mert véleménye szerint "ha meg szeretnék szüntetni a bosszúság okozóját, akkor a bosszantót, és nem az áldozatot kellene elítélni." Ő maga ugyanis több csoport tagja is egyben, a melegeket tömörítő közösséget pedig nem provokatív célokkal hozta létre. Arról pedig nem ő tehet, hogy milyen tagok jelentkeztek a csoportba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.