Hirdetés
. Hirdetés

Technológiával a katasztrófák ellen

|

Az IBM vezetésével olyan program indult, amely a felhő-, a mesterségesintelligencia- és a blokklánc-technológiák segítségével kíván megoldást nyújtani a természeti katasztrófákra felkészülésben.

Hirdetés

Május végén, a Viva Tech konferencián jelentette be az IBM, hogy partnereivel, a David Clark Cause szervezettel, az Amerikai Vöröskereszttel és a Linux Foundationnel közösen elindította Call for Code nevű globális kezdeményezését. A 30 millió dolláros fejlesztői program startupok, oktatási intézmények és vállalatok közreműködésével kíván megoldást találni a természeti katasztrófák megelőzésére, kezelésére, illetve az azokat követő helyreállítási műveletekre. A Párizsban megrendezett konferencián az IBM elnök-vezérigazgatója, Ginni Rometty azzal a kéréssel fordult a technológiai iparág szereplőihez, hogy segítsenek egy jobb jövő megteremtésében.

Hirdetés

Emellett a program keretében felajánlotta az IBM technológiai hátterét és 30 millió dollárt, amelyet az IBM öt év alatt invesztál majd a kezdeményezésbe. A cél az, hogy az adatelemzés, a mesterséges intelligencia, a blokklánc-technológia, a felhő-, valamint IoT-eszközök segítségével megoldást találjanak a katasztrófák okozta társadalmi problémákra.

Olyan alkalmazások fejlesztését tervezik a Call for Code program keretében, amelyekkel a helyi közösségek egyszerűbben készülhetnek fel a katasztrófahelyzetekre. Egy várható időjárási változás alkalmával például az érintett terület gyógyszertárait idejében figyelmeztethetik egy időjárási adatokat és logisztikai információkat elemző rendszer segítségével, hogy több gyógyszerrel, palackozott vízzel és egyéb eszközzel szerelkezzenek fel. Hasonló megoldások arra is alkalmasak, hogy megjósolják, mikor és hol lehet a legsúlyosabb a katasztrófa, így a katasztrófavédelem előre felkészülhet a helyzet kezelésére.

Ginni Rometty, az IBM elnök-vezérigazgatója

Az IBM a fejlesztéshez szükséges eszközöket és technológiát is kínálja a jelentkezők számára, akik ingyenes programozói tréningeken vehetnek részt. A nyertes csapat a pénznyereményen túl hosszú távú fejlesztési háttértámogatásban is részesül az IBM és a Linux Foundation jóvoltából, így a prototípusfázisig eljutott ötletüket éles körülmények között is működő alkalmazássá fejleszthetik. A programra jelentkezni egyénileg vagy legfeljebb ötfős csapatban lehet 2018. június 18. és augusztus 31. között a program honlapján (callforcode.org). A szeptemberi elődöntőn világhírű szakértőkből álló zsűri választja ki 30 versenyzőből azt a hármat, akik a döntőbe jutnak, a nyertest pedig a David Clark Cause októberi, élőben közvetített gáláján hirdetik ki

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.