Hirdetés
. Hirdetés

Telefon és egér egyben

|

A Sony újdonsága nemcsak egerészésre, de telefonálásra is alkalmas - legalábbis az interneten keresztül.

Hirdetés

A Sony VAIO laptopok igen népszerűek a tengerentúlon, de itthon is sokan használnak ilyen gépeket leginkább kényelmi funkciói és - miért is tagadnánk? - a szépsége miatt. A laptopok persze gyárilag el vannak látva valamilyen kurzorvezérlő eszközzel (tapipad vagy más megoldás), de azért a legtöbb felhasználó kis egérkéket is szokott venni, amelyek elférnek a laptop hordáskájában.

A Sony ezért jó érzékkel piacra dobott egy egeret is, amely nemcsak azért jó választás, mert színében és formájában is illik a géphez, hanem mert egyben telefon is. No persze nem mobil és nem is vezetékes (bár az egér maga USB-n csatlakozik), hanem VOIP. Vagyis Skype-on és más azonnali üzenetküldőn keresztül, internet segítségével lehet vele telefonálni. Nem kell mikrofon, nem kell fejhalgató, csak az egér. Nyilvánvalóan ennek az a hátránya, hogy ha közben valamit nézni kell a monitoron, akkor ahhoz a beépített vezérlőeszközöket tudjuk csak használni, heszen épp beszélünk az egerünkkel.

Az apróság neve VAIO VN-CX1, mindössze 67 grammos, de ötféle színben kapható, optikai érzékelővel.

vncx.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.